Tatil günü harcamaları nasıl azaltılır?

Harcamak her zaman daha kolaydır. Özellikle tatil günlerinde yapılan harcamaya dikkat etmek ve önceden bazı tedbirler almak çok önemlidir.

Güncelleme:

Parayı kazanmak zor harcaması kolaydır. En çok para harcanan zamanlar da tatil günleridir. Hafta boyunca çalışmanın etkisiyle kendini ödüllendirmek isteyenler, tatil günlerinde bütçelerini zorlayacak harcamalara girişebilir. Tabii harcanan parayı yerine koymak pek de kolay olmaz. O yüzden tatil günlerinde yapılan harcamaya dikkat etmek ve önceden bazı tedbirler almak gerekir.

Eğer siz de hafta sonu aileniz veya sevdiklerinizle dışarıya çıkıp keyifli vakit geçirmeyi planlıyorsanız işte size tasarruf yöntemleri.

  1. Evden çıkarken beyaz eşyalarınızı ve teknolojik aletlerinizi (TV, bilgisayar, fırın, Wi Fi vs.) prizden çekin.
  2. Alışverişe çıkmadan önce liste hazırlayın ve sadece ihtiyacınız olan ürünleri satın alın.
  3. Evde hazırlayacağınız küçük bir hazırlıkla yemeklerinizi dışarı çıkarken yanınızda götürün.
  4. Dışarıda olduğunuzda su ve çaya ciddi miktarda para vermemek için matara ve termosunuzu yanınızda bulundurun.
  5. Eğer çocuklarınız yanınızda değil ve zorlanmayacaksanız yakın mesafelere yürüyerek gitmeyi tercih edin.
  6. Güzergahınız uygunsa toplu taşıma araçlarını tercih edin. Böylelikle hem park yeri aramaktan hem de park parası vermekten kurtulursunuz.
  7. Araçla gidiyorsanız camlar açık gitmeniz size daha çok yakıt harcaması olarak geri dönecektir. Ayrıca aracınızla ani ve süratli kalkışlar yapmak da yakıt miktarınızı artıracaktır.
  8. Tüm harcamalarınızı nakit yapmaya çalışın. Ne kadar para harcadığınızı somut olarak görebilirsiniz.
  9. Cebinizde olmayan parayı harcamaktan kaçının.
  10. Eğlence konusunda ise uygun tatil olanaklarını değerlendirebilirsiniz. Özellikle fırsat sitelerinden tatil kuponları ve indirimli bilet bulabilmek mümkün.
  11. Gideceğiniz yere önceden karar verin ve biletinizi olabildiğince erken bir tarihte satın alın. Bilet satın alırken mutlaka firmalar arasında karşılaştırma yapın.
Finansal mutluluğunuz için 8 ipucuFinansal mutluluğunuz için 8 ipucuBu ipuçları ile evliliğinize finansal olarak doğru açıdan yaklaşın!

 

Yorumlar
Kalan Karakter 800