Giysilerin ömrünü nasıl uzatabilirsiniz?

Kıyafetlerinizin daha uzun süre dayanması için neler yapabileceğinizi biliyor musunuz? Bu sayede hızlı moda alışkanlıklarınızı azaltır ve yeni kıyafetlere para harcamayarak bütçenizi doğru yönetirsiniz.

1 10

Gardırobunuzun daha uzun süre dayanmasına yardımcı olacak bu basit ipuçlarını deneyin.

2 10 KUMAŞA GÖRE AYIRIN

Kıyafetlerinizi yıkarken renge göre ayırmanız gerektiğini biliyorsunuzdur ancak kumaşa göre de ayırmalısınız.

Örneğin; pamuk ve polyester ürünleri aynı anda yıkamayın. Bu ürünler farklı sıcaklıklar ve sıkma döngüleri gerektirir.

Yıkamadan önce her kumaş türü için doğru sıcaklıkları ve sıkma döngülerini seçtiğinizden emin olmak için kıyafetlerinizin etiketini okuyun.

3 10 NE KADAR DETERJAN KULLANMAK GEREK?

Ne kadar az deterjan kullanırsanız o kadar iyi. Giysilerinizde fazla deterjan birikebilir ve bu da giysilerin daha hızlı yıpranmasına neden olabilir. Aynı şey yumuşatıcı için de geçerli.

4 10 TORBA KULLANIN

İç çamaşırı gibi narin giysileri doğrudan çamaşır makinesine atmak yerine, bunları bir bez torbaya koyun. Çamaşırlarınızın yırtılmalarını ve takılmalarını önleyecektir. Bebek eşyaları ve çoraplar için de bu yöntemi uygulayabilirsiniz. 

5 10 AŞIRI DOLDURMAYIN

Enerjiden tasarruf için tabii ki çamaşır makinenizi dolmadan çalıştırmayın, ancak makinenizi aşırı da doldurmayın. Çamaşır makinesini doldurmak, biriken kirli eşyalarınızı daha hızlı bitirmenin kolay bir yolu gibi görünse de bu süreçte kıyafetlerinize de zarar veriyorsunuz.

Giysileriniz makinede rahatça yıkanacak alana sahip olmayacak, bu yüzden eskisi kadar temiz olmayacaklar. Ayrıca birbirine sürtünen giysiler kumaşın tüylenmesine neden olacak.

6 10 GİYSİLERİNİZİ TERS YIKAYIN

Özellikle koyu renkli kıyafetleri tersten yıkadığınızda koyu tonları korumaya yardımcı olacak. Ayrıca, kıyafetlerinizin üzerindeki baskıların soyulmasını veya çatlamasını da önlemiş olursunuz. 

7 10 ALIŞVERİŞ YAPARKEN PAMUK KARIŞIMLARINA BAKIN

Kıyafet alışverişi yapıyorsanız ve bu giysilerin uzun ömürlü olmasını istiyorsanız, düşük polyester içeriğine sahip pamuk karışımları tercih edin. 

8 10 GİYSİLERİNİZİ DAHA AZ SIKLIKTA YIKAYIN

Giysilerinizin daha uzun süre dayanmasını sağlamanın en iyi yolu daha az sıklıkta yıkamak ve kurutma makinesini daha az kullanmak. 

9 10 DOĞRU ŞEKİLDE SAKLAYIN

Giysilerinizi doğrudan güneş ışığına maruz kalabilecekleri alanlarda saklamayın. Kıyafetlerinizin solmamaları, kırışmamaları veya diğer giysilerle sürtünmemeleri için dolabınızda ve çekmecenizde nefes alanı bırakın.

10 10 ASKI SEÇİMİ

Özellikle tel askılar giysilerinizin omuzlarını yıpratır. Ahşap askılar biraz daha maliyetli olabilir ancak bunlara yatırım yapmak kıyafetlerinizin daha uzun süre dayanmasına yardımcı olur. 

Yorumlar
Kalan Karakter 800