Evden çalışanlar için faturayı düşüren öneriler!

Evden çalışmak, pandemiyle birlikte hayatımıza giren bir çalışma yöntemi. Fakat bu çalışma evlerde enerji tüketiminin ciddi oranda artmasına neden oluyor. Eğer tasarruf tedbirleri almıyorsanız ay sonunda ödeyeceğiniz faturalar moralinizi bozabilir.

1 5 AYDINLIK ODAYI SEÇİN

Evden çalışma masraflarını azaltmanın yolları da yok değil. Evden çalışmanın imkanları ve evden çalışmanın avantajlarından daha az fatura ödeyerek yararlanmak istiyorsanız, şunlara dikkat etmeniz faydalı olacaktır:

Eğer ofis olarak kullandığınız evinizde çalışma saatlerinde yeterli doğal ışık elde edebiliyorsanız aydınlatmaya enerji harcamanıza gerek kalmaz. Evde çalışmak için en aydınlık odayı seçin ve ışığın içeri girmesine izin verin. Perdeleri açık tutun ve çalışma masanızı ışığı arkanıza alacak şekilde konumlandırın.

2 5 PRİZDE BIRAKMAYIN

Şarj cihazı, hoparlör, yazıcı veya tarayıcı gibi yalnızca ara sıra kullandığınız cihazlarınız varsa, kullanmadığınızda bu cihazların fişlerini prizden çekin. Laptopunuzu sürekli şarjda bırakmayın, ara verdiğinizde bilgisayarınızı bekleme moduna alın. İşiniz bittiğinde mutlaka bilgisayarınızı kapatıp, prizden çekin.

3 5 FAZLA ISITMAYIN

Bulunduğunuz ortamı fazla ısıtmayın. Isıtma sisteminizi bir derece düşürün. Bu enerjiden tasarruf etmenizi sağlar ve sıcaklık farkını da hissedemezsiniz.

4 5 TASARRUF EDİN

Kullanmadığınız ışıkları kapatın ve tasarruflu olmak için enerji tasarruflu LED ampullere geçin.

Çoğu bilgisayarda enerji tasarrufu için yerleşik ayarlar bulunur. Enerji ve “Uyku” modu ayarlarınızı düzenleyerek güç tüketimini otomatik olarak düşürün ve daha fazla tasarruf sağlayın.

5 5 ÇAY KAHVEYE DİKKAT

 Çay ve kahve cihazlarını sürekli açık tutmayın. Kettle ya da çaydanlıkta her defasında tüketeceğiniz kadar su kaynatın ve ocağı kısıkta da olsa açık bırakmayın.

Yorumlar
Kalan Karakter 800