Göcek'te bir "Demet" Tatil

"70’li yıllarda birkaç hafta bulunmuştum iş icabı, kim bilir kaç yüz yıldır kimsenin uğramadığı topraklar, yamaçlarında tepelerinde birkaç ufak köy, sadece bir ufak rıhtım ve baraka, koylarına gelip demir atan tekneler hariç. İşte böyleydi Göcek."

Güncelleme:

Göcek'te bir Kristal mavi deniz - Ekim 2022 -   foto FD

Bugünün Göcek’i, doğası aynı kalmış olmakla birlikte, bambaşka bir diyar, turistlerin, tekne ile gelenlerin, defalarca gelmek isteyeceği güzellikler sunan, tam bir sayfiye ve dinlenme yeri.

Göcek'te bir Göcek Akşamı, bir sakin köşe, gece uzun, birazdan dolacak masalar- foto FD

2022 sonbaharında, Göcek, çekiciliğine ve bağımlılık yaratan sunumlarına ilaveten, küreselleşen dünyamızdaki olumsuz gelişmelerinde etkisi ile, çoğunluğu Ruslar olmak üzere turist akınına uğramış durumda. Sokaklar, restoranlar, kafeler gece gündüz kalabalık misafirleri ile Göcek’in renkliliğini arttırmış durumda. Tüm bunların doğası olarak patlayan talep otellerdeki doluluk oranlarını arttırmakta, yer bulmayı zorlaştırmakta, fiyatların yükselmesine rağmen kiralık ev bulunamamakta.

Göcek'te bir        D-Resort Plaj -Sakin dalgaların sesini dinleyerek dalmışsın hayallerine  foto FD

D-Marin’de yıllık kontratlı yüzlerce bağlı tekneler dışında, devamlı gidip gelen demir atan teknelerde koylarında Göcek’in ayrı bir canlılık arz etmekte.

Göcek'te bir

Marina Göcek in Turkey | D-Marin

Göcek'te bir       Bir sabah vakti, Breeze Restaurant – foto FD

Göcek'te bir        

D-Resort ,Bir bahçe köşesi    foto FD

D-Resort ve İşini Seven Direktörü;

Göcek anlatılırken, unutulmaz ve bağımlılık yaratan bir tatil ve dinlenme olanağı sunan D-Resort ve onun yaratıcısı muhteşem bir kadından bahsetmemek olamazdı.

Değişik zamanlarda bulunduğum bu tesis hakkındaki izlenimleri, Trip Advisor’a yazdığım viewer’larda şu başlıkları atmışım;  “ To love a Holiday Resort – bir tatil yerini sevmek” , “Amazing Resort, Wonderfull Holiday, in a piece of Heaven  Harika resort, muhteşem tatil, bir cennet köşesinde”. En son 2022 viewer başlığım “ “A  Wonderfull Holiday Paradise Where You may Fall in Love – Aşık olacağınız Muhteşem bir tatil cenneti”

Kapısından çıktığınızda birkaç adım sonra kendinizi kasabanın sahil yolu girişinde bulduğunuz konumu, giriş dahil üç katlı butik binaları, bahçeleri, limon, mandalina, zeytin ağaçları ve daha bir çok bitki örtüsü, su kanalları, her an emrinizde sizi üç dakikada muhteşem kumsalı ve servisi ile plaja götüren shuttle servisi, sevenler için sizi bekleyen misafirlerine özel bisikletler, elektrikleri arabaları şarj etme imkanı, plaj içindeki Breeze adlı deniz kenarındaki harika lezzetler sunan restoranı, sabah 07.00-11.00 arası güler yüzlü sunumu ile ne hayal ederseniz bulabileceğiniz kahvaltısı…

Ve tüm bunları ve daha fazlasını yaratan, on yıldır sürdürülebilirlik anlayışı ile güzellikleri muhafaza ettiren, giderek yeni güzellikler ilave ettiren Resort direktörü,  Demet Gürer Gönenli ile bir sabah yaptığım sohbette başarının arkasındaki gizemi de sordum.

Sohbetimizden bende kalan izlenimleri paylaşmak isterim;

- Yaptığı işi gerçekten seviyor.

- Kendini “personelci” olarak tanımlıyor.

- Personelin çalışma şartlarına, durumlarına empati yapıyor.

- Tüm bu iyi niyetli personelci yaklaşımına karşın personelin yaptığı hata, yanlış davranış olduğunda, duruma göre belki bir kez bağışlıyor, ancak insan kişiliği ve karakteri, bir kez yaptığını tekrar yapacağı kuralını da göz önünde tutarak gereğini ifa ediyor.

-Benim de gözlemlediğim üzere personelin çoğu eski, geçici bile olsa yine tekrar gelip işlerine geri dönüyorlar, çünkü mutlular, konforlu lojmanları da mevcut. 

- Kendisi gerçekten çok tecrübe sahibi. D-Resort Göcek yanında, “Kapadokya Argos “ ve “ Ayvalık D-Resort” tesislerinin de direktörlüğünü yükümlenmiş durumda. Üç değişik coğrafi yöredeki ulaşımın zorluğu ve kaybolan zamanı aklımdan geçirince “- size bir Helikopter gerekir” dedim kendisine …! Gülümsemesi sanki keşke anlamındaydı.

- Bilgiye çok meraklı.

- Araştırıcı.

- Sorgulayıcı.

- Genç, kuvvetli, fizikli, canlı.

- Otel misafirleri ile yakından ilgili.

- Fiyat istikrarında sağlam bir strateji uyguluyor. Toplu misafir getiren acentelerin fiyat indirim taleplerinde, doluluk oranı müsait olsa bile,    özellikle de pandemi zamanlarında da fiyat istikrarından asla taviz vermiyor.. “- indirim yapsam belki o günlerde doluluk olacaktı, ancak bir daha fiyatların tekrar eski seviyesine yükseltilmesi zor olabilecekti.” diye sözünü tamamladı.

- Karalılıkla tüm tecrübe ve yılların deneyimi ile, stratejisinden ödün vermeyerek, bugün, ekim ayında bile oteli tam dolu olmasını sağlamış durumda. Bugünler için, bunda günümüz koşullarında küresel şartların müspet etkisinin de bir derece payı olduğu bir gerçek.    

Tekrar Göcek’e gelirsek , izahtan vareste, bir dünya cennet köşesi ve D-Resort bu cenneti sunduklarıyla, insanlarıyla apayrı ayrıcalıklar, güzellikler katan  köşesi. Acaba Göcek’te kendine has etkinlikler, festivaller düzenlenebilir mi, zira bunlar dünyanın tüm köşelerinden insanları çekebilmekte günümüz turizminde.

Mesela İspanya’nın Bask Bölgesindeki San Sebastian’da eylül ortası yer bulamazsınız film festivali var diye, Macaristan Zigetvar’da Kanuni ve Miklos  heykeli dikildi diye binler oraya gidiyor.

Yılın tamamında turistlerle dolu oluşu Göcek ekonomisine büyük katkılarda bulunacağı şüphesiz.

Son söz: benimkisi sadece içten gelen bir arzu, temenni, yoksa ben ne turizmciyim, ne etkinlik düzenleyicisi, sade bir gezginim diyelim.

Ne diyelim, gidecekler için “ enjoy Göcek, Enjoy D-Resort” ( keyifli zamanlar)

22 Ekim 2022

Heybeliada

Etiketler Fethi Denizmen
Yorumlar
Kalan Karakter 800
Çiğdem Baysal
Fethi bey ben o bakir kalmış Göcek’ten yanayım halen. Ama ne yazık ki hiçbir yeri öyle bakir olarak bırakamıyoruz. Göcek’in en güzel koylarında bile deniz inanılmaz kirlenmiş durumda. Hiçbir güzelliğimizi koruyamıyoruz maalesef. Sevgiler🌸