Ferdi kaza sigortası neleri kapsar? Önemi nedir?

"...Sigortalının mesleği, önemli bir risk değerlendirme faktörü olmasına karşın, herhangi bir işte çalışmayan kişiler için de teminat verilebilmektedir. Bu poliçenin ödeme yapması için kaza sonucu ölüm veya sakatlık olması gerekir..."

Güncelleme:

Kişinin poliçe kapsamında tanımlanan bir kaza nedeniyle, ölümü, geçici veya sürekli olarak iş görme yeteneğini kaybetmesi durumunda, toplu bir para veya azami olarak belirlenmiş bir süre boyunca, aylık veya üç aylık gelir şeklinde tazmin edilmesini sağlayan poliçelerdir.

 Poliçe, genellikle yıllık olarak düzenlenir ve dönem sonunda, sigortalı, prim ödemeye devam etmeye hazır olsa dahi, sigortacının poliçeyi yenilememe hakkı söz konusudur. Bu poliçe yıllık düzenlenebileceği gibi sabit prim ile 5, 10 ve hatta 20 yıllık sabit prim ile de düzenlenebilir.

Sigortalının mesleği, önemli bir risk değerlendirme faktörü olmasına karşın, herhangi bir işte çalışmayan kişiler için de teminat verilebilmektedir. Bu poliçenin ödeme yapması için kaza sonucu ölüm veya sakatlık olması gerekir. Kişi kendi adına veya sigorta edilebilir menfaatin bulunduğu hallerde, bir başkası adına da poliçe yaptırabilmektedir. Bu poliçeler, kazaya bağlı olarak sigortalının yapmak durumunda olduğu tedavi harcamalarını da temin etmektedir.

Bazen tedavi masrafları bütçeyi sarsabilir. Tedavi masrafları genellikle ek teminat olarak verilir. Mutlaka sigortacınıza sorup ekletmesini istemelisiniz. Poliçe yapılırken teminatlar iyice kontrol edilmelidir. Çünkü hasar olduktan sonra poliçede hiçbir ekleme yapılamaz. Bundan dolayı poliçeyi satın alırken iyice inceleyiniz. Bu poliçe, ani ölümden dolayı var olan borçları kapatmak için kullanılır.

Mesela, bankadan alınan borç karşılığında banka borcunu koruma altına almak için yıllık hayat sigortası veya ferdi kaza sigorta yapılmasını mecburi kılar. Banka vefat halinde ödemeyi almak için kendini birinci derecede menfaat sahibi olarak poliçede yazdırır. Poliçede bunun anlamı daimi mürtehin olarak adlandırılır. Bankalar borç verirken bu poliçeyi kendileri yapmak ister ama tüketicinin araştırıp en uygun şartlarda en uygun primi bulma hakkı vardır. Kesinlikle birkaç değişik sigorta şirketinden teklif alıp karşılaştırma yapılmalıdır. Önemli olan bu poliçenin en uygun şartlarla sizin ihtiyacınıza cevap vermesidir.  Mutlaka sağ ve sağlıklı iken geride kalacakları koruma altına almak gerekir.

Detaylı bilgi için:

tcagatay@cagataybroker.com

www.cagataybroker.com

www.cagataybroker.com.tr

Taner Çağatay kimdir?

Florida Atlantic Üniversitesi’nden 1986 yılında mezun oldu. Ekonomi masterını tamamladıktan sonra staj için sigorta sektörüne girdi. Bu sektorde uzun yıllar ABD’de çalıştıktan sonra Türkiye’de kendi şirketini kurdu. Sigorta ve reasürans brokerliği ile elementer, hayat branşlarında hizmet veriyor. Çağatay ayrıca Tüketici Sorunları Derneği Sigorta Komisyonu Başkanı olarak tüketicilerin sorunlarına yardımcı olmaktadır.

Etiketler Taner Çağatay
Yorumlar
Kalan Karakter 800