Aldatan öpücükler, acıtan gerçekler

Genç kadın dertleniyordu “Çok severim, en yakın arkadaşım, ama söyledikleri hep acıtır canımı, belki doğru söylüyor bilemiyorum, iyiliğim için söylüyormuş, nereden bilecek ki bana ne iyi gelir, bana negatiflik veriyor, bunalıyorum çoğu zaman, kaybetmek de istemiyorum kendisini”

Güncelleme:

Yakın arkadaşın, sevdiğin, çok şeyini paylaştığın, arkadaşlığını riske atacak kadar seni önemseyen bir kişilik demek ki, bu senin için bir hediye mi, yoksa bunaldığın negatifliği nedeniyle ondan uzaklaşmalı mısın?

Reçetesi var mı bu konunun, yok elbette, insanoğlu var oldukça tartışılmaya devam edilecektir.      

Devam ediyordu genç kadın yorgun düşmüş düşünceleri içerisinde anlatmaya “Bu konu benim ara sıra düşündüğüm bir şey. Doğru olmayan bir durum içindeyse dostun ya da daha iyi alternatiflerin olabilecekken, vaktini, enerjisini, ilgisini sevgisini hak etmeyen alanlarda harcıyor olabilir. Dostumun bu durumdan çıkması için yapmam gereken bunu ona söylemek... Uygulayıp uygulamamak ona kalmış.”

Hatalarımızdan ders alıp daha iyi öğrenip bir daha kendimizi o duruma sokmamak için elimizden geleni yaparsak aslında bu bir hata olmaz. Öğrenme yolculuğu da diyebiliriz buna. Söylediklerin acı gelebilir ancak dostunun eylemlerine müdahale etmemek isabetli olur. Onu sevmeye, dinlemeye, onunla paylaşmaya ve omzundaki el olduğunu hissettirmeye devam etmek iyi hissettirir.

Arkadaşını bir ilişki hakkında onu uyarmak gibi, gerçekten duymak istemediği bir şey söylemek cesaret isteyebilir. Uyarını yaparken, acı gelen söyleminin altında duran şey, aslında “bak arkadaşım ben seni, seninle olan arkadaşlığımdan daha fazla önemsiyorum” olabilir.

Arkandan gevezelik etmek yerine sana gerçeği yüzüne söyleme riskini alacak bir arkadaşın olması ne güzel, bunu bir de böyle dikkate almaya ne dersin. Senin her yaptığını, gidişatını, ilişkini onaylayan, pohpohlayan söylemlerde bulunan, gerçekleri söylemeye cesaret edemeyen dostunu beğenir, inanır sever misin. Kim bilir belki de sana kondurduğu öpücükler aldatıcı da olabilir. Aldatan öpücükler mi, acıtan gerçekler mi, tercih senin.  Dost acı söyler!    

Tabii ki ilişkilerde herkesin kendisine özel doğruları olabilir kültürüne, yaşadığı coğrafyaya ve kişiliğine bağlı olaraktan, her şeye rağmen yine de sana söylediklerini sonradan da olsa bir sakinliğinde düşünmende, irdelemende sana yararı olabilir.

Endişelendiğini söylemekle arkadaşının kararını yargıladığını söylemek arasında çok ince bir çizgi vardır. Öncelikle, ona en iyi gelecek söylem, bak arkadaşım, neye karar verirsen ver, ne yaparsan yap ben hep senin yanındayım, seni acıtsa da duymak istemesen de sadece sana bir ışık tutmak için, görebilmen için söylüyorum, şayet tüm bunları görüyor ve devam etmek istiyorsan bu senin kararın ve seçimindir, yolun açık olsun!..

Senin iyiliğin için söylüyorum, söyledim, yaptım demenin bence faydası olmadığı gibi ters tepkide yaratabilir dostunda, sor bakalım ona ne iyi gelebilir öğren öncelikle.

Gerçek arkadaş, sen duymak istemesen bile sana gerçeği söyleyecektir. Bunu kabullenmek senin için zor olsa bile.  En zor zamanlar ise duygusal ilişkinde, partnerinin doğru kişi olmadığını biliyorsa, ilişkinde sorun yokmuş gibi davranamaz... Seni hak etmeyen biriyle olmana, aşkın seni kör etmesine izin vermek istemez.

İstemez ama ne denir, aşkın gözü kördür, Aşka düşmüşsen sadece güzel taraflarını görürsün duygusalca, aslında yaşamalısın da hatta terk edilme acısını da ancak ya kullanılıyorsan ya partnerin samimi değilse, ya evliliğe giden yola girmişsen, görmüyorsan, göremiyorsan, bir kez olsun düşünsen yalnızlığının sessizliğinde, doğruluk payı olabilir mi diye.

Gerçek arkadaş, samimidir dosttur, üzgün olduğunda endişelerini hafifletmek, bir ayrılık yaşarken seni rahatlatmak, hayat seni yere serdiği zaman sana elini uzatıp almak için her zaman orada bir yerdedir senin için. 

Gerçek arkadaş seni olduğu gibi kabul etmek, değerini hatırlatmak, kusurlarını kucaklamak, kendini zayıf hissettiğinde sana gücünü hatırlatmak, sırlarını saklamak, paylaşmak, iyi günlerinde kötü günlerinde yanında olmak için orada bir yerdedir senin için.

Hayatın akışında, ilerleyen yaşlarında sahip olacağın en değerli şey, sana iyi gelecek olan, biriktirdiğin gerçek ve samimi dostların olacaktır.

3 Mart 2023

Suadiye.

Hop Hop Metabolizma!Hop Hop Metabolizma!“Soleus Push Up”, belki de çoğunuzun okuyup öğrendiği hatta uygulamaya başladığı bir keşif. Yaklaşık on beş dakikalık oturduğunuz yerde yapabileceğiniz çok basit bir ayak hareketi. Peki ne işe yarıyor?

 

Etiketler Fethi Denizmen
Yorumlar
Kalan Karakter 800
Sedat Sonar
Tarih kısmındaki Şubat’ı Mart yaparsan daha gerçekçi olur diye düşünüyorum. Selam ve sevgiler. 5 Mart 2023 Göztepe
Ersin Yildirim
Hayatın içinde insan istesede istemesede,tedbirli olsada, her türlü insanla karşılaşıp, beklemediği düşünmediği yakistiramadigi olaylarda yaşayabiliyor. Ne kadar ,uzsede doğruyu söylemek en olması gereken. Yanış şeyler yapıp hep üzüleceğine,bir defa üzülsün ,ama doğruyu görsün ve yapsın kişi. Tabi istediğinizi kadar uyarın,kimse kimseyi dinlemez,her kes bildiğini okur. İnsan bazen ortalık karışmasın diye susmayida tercih edebiliyor.
Lütfü Alptürer
Feti bey bir şey anlamadım yani bir kg süt için bir inek besleme mi diyorsun yoksa bu sıralar bir masa devrildi hanımlara güvenmemi diyorsun ez cümle valla bir şey a n l a m a d I m
Cemal Çalımer
Günümüzde sana sahip çıkarak yanlışını söyleyecek kaç dost bulabilirsin Kafana SAĞLIK kalemim yüce olsun
Gülay Tangöze
Yazın da okuduğum gibi ben de dost acı söyler lâfına bakarım .Gerçekten inandığım ve değer verdiğim bir dosttan geliyorsa söylemlerine değer veririm.Bana davranıs ve tutumlarında bir gariplik hissetiğim kişilerden uzak durmaya calışırım.Kendini seven herkez bu tarz kişilerden bence uzak durmalıdır.Yine iyi bir konuya parmak bastın Feti yazılarına devam diyorum.