2024 yılında Zorunlu Afet Sigortası (ZAS) ile tanışacağız

"...DASK sigortasının kapsamı genişletilerek, yerini ZORUNLU AFET SİGORTASI (ZAS) aldı..."

Güncelleme:

Artan doğal afetler karşısında sigorta teminatları da genişletiliyor ve yeni ürünler hayata geçiyor.

Bilindiği gibi küresel iklim değişikliğinden dolayı doğal afetler artmakta ve büyük felaketlere neden oluyor. Eskiden doğal afet deyince aklımıza ağırlıklı olarak deprem gelirdi. Buna karşı önlem olarak Deprem Sigortası (DASK) yaptırılırdı. Fakat son zamanlarda artan çeşitli felaketlerden dolayı DASK sigortası yetersiz kalıyor.

Özellikle, artan sel su felaketlerinden dolayı hasarlı bölgeler afet bölgesi olarak ilan ediliyor.  Bu açıdan ülkemizde yaptırılan DASK sigortasının kapsamı genişletilerek,  yerini ZORUNLU AFET SİGORTASI (ZAS) aldı.

ZAS sigortasının kapsamı çok daha geniştir ve bina içindeki eşyaları teminat altına aldığı gibi son zamanlarda artan sel baskınlarını da teminat altına alır. Bu sigorta, tahminen 2024 yılında hayatımıza girecektir.

Eskiden afetler oluşunca poliçedeki teminatlar pek önemsenmiyordu. Ama artık poliçeleştirme aşamasında sigorta adayları teminatların detayını ve miktarını sorguluyor. Bunu her bilinçli tüketicinin yapması gerekiyor.

Poliçeyi onaylamadan evvel inceleyip eksik varsa tamamlanması gerekir.

Poliçe tanzimi esnasında  dikkat edilmesi gereken hususlar ve bunlara karşı alınacak  önlemler başlıca;

  • Poliçelerde sigortalı/sigorta ettiren irtibat bilgilerinin doğruluğu
  • Konut yüzölçümü bilgilerinin doğru girilmesi
  • Poliçelerin zamanında yenilenmesi
  • Poliçeler üzerinde basılan tanzim-işlem-başlangıç tarihlerinin doğru gösterilmesi önemlidir.

Detaylı bilgi için:

tcagatay@cagataybroker.com

www.cagataybroker.com

www.cagataybroker.com.tr

Taner Çağatay kimdir?

Florida Atlantic Üniversitesi’nden 1986 yılında mezun oldu. Ekonomi masterını tamamladıktan sonra staj için sigorta sektörüne girdi. Bu sektorde uzun yıllar ABD’de çalıştıktan sonra Türkiye’de kendi şirketini kurdu. Sigorta ve reasürans brokerliği ile elementer, hayat branşlarında hizmet veriyor. Çağatay ayrıca Tüketici Sorunları Derneği Sigorta Komisyonu Başkanı olarak tüketicilerin sorunlarına yardımcı olmaktadır.

Yorumlar
Kalan Karakter 800