Yılbaşı kutlamalarında dikkat! Uzmanlar uyarıyor!

Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, Türk Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Derneği (KLİMİK) Başkanı, mevcut durumla ilgili yaptığı açıklamada, Kovid dahil birçok virüsün dolaşımda olduğunu belirtti.

Güncelleme:

Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, Türk Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Derneği (KLİMİK) Başkanı, mevcut durumla ilgili yaptığı açıklamada, Kovid dahil birçok virüsün dolaşımda olduğunu belirtti. Halk arasında Domuz gribi olarak bilinen H1N1'in öne çıktığını ifade etti. Prof. Dr. Yavuz, riskli gruplara yönelik maske kullanımının önemine vurgu yaparak, "Şu anda grip açısından risk taşıyan gruplar henüz aşılarını olmamışsa grip aşısı yaptırabilirler. Henüz hastalanmamış olanlar için ise aşı olmanın yanı sıra maske takmanın da en uygun zaman olduğunu söyledi. Bunun dışında yılbaşı kutlamalarında hastalık belirtileri taşıyanların riskli gruplarla aynı ortama girmemesi gerektiğini belirtti.

Yılbaşı kutlamalarında dikkat! Uzmanlar uyarıyor! resim: 0

Pandemi sonrasında görülen vakaların bu yıl arttığı söylendi

Prof. Dr. Yavuz, geçtiğimiz yıl pandemi sonrasında erken görülen mevsimsel grip vakalarının bu yıl Aralık ayı başlarında arttığını ifade etti. Türkiye'de H1N1'in, koronavirüs ile birlikte hala hastane ve yoğun bakıma yatışlarda tehlike oluşturduğunu bildirdi. KLİMİK çalışma gruplarından ve kendi merkezlerinden elde ettikleri verilere dayanarak, H1N1'in özellikle bu dönemde baskın olduğunu belirtti. Prof. Dr. Yavuz, sürecin genellikle Aralık-Ocak aylarında başlayıp Şubat-Mart aylarında sonlandığını ve Nisan'da yeni vakaların nadir olduğunu sözlerine ekledi.

Koronavirüsten sonra yatışlarda artışlar olurken bunun normal bir grip vakası gibi başladığı belirtilenler arasında yer aldı. Aynı şekilde henüz aşı olmayanların da grip aşısı olmaları konusunda uyarılar yapıldı.

Etiketler hastalık Yılbaşı
Yorumlar
Kalan Karakter 800