Stres, kalp hastalıklarını tetikliyor! İşte araştırmanın detayları...

ABD'de gerçekleştirilen bir çalışma, genç yaşlarda yoğun stresle karşılaşan bireylerin, ilerleyen yaşlarda kalp sağlığı sorunlarıyla karşılaşma olasılığının arttığını gösterdi.

Güney California Üniversitesi'nde yürütülen Çocuk Sağlığı Çalışmalarına katılan 13 ila 24 yaşları arasındaki 276 bireyin verileri, araştırmacılar tarafından incelendi. Araştırmacılar, katılımcıları stres seviyelerine göre dört gruba ayırdı: "sürekli yüksek stres", "zaman içinde azalan stres", "zaman içinde artan stres" ve "sürekli düşük stres".

Çalışma sonucunda, stres seviyesi yüksek olan bireylerin ilerleyen yaşlarda daha fazla kilo aldığı, obezite riskinin arttığı ve dolayısıyla kalp hastalıklarına yakalanma olasılıklarının arttığı belirlendi. Ayrıca, bu bireylerin ilerleyen yaşlarda damar sağlığının daha kötü olduğu ve tansiyonlarının yüksek olduğu ortaya çıktı.

Güney California Üniversitesi Doktora Sonrası Araştırma Görevlisi Fanqi Guo, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Bu çalışma, erken yaşlarda stres yönetiminin koruyucu bir sağlık davranışı olarak ne kadar önemli olduğunu gösteriyor." ifadesini kullandı. Araştırmanın sonuçları, "American Heart Association" dergisinde yayımlandı.

Etiketler Stres kalp
Yorumlar
Kalan Karakter 800