Sonbaharda zinde hissettirecek 10 altın öneri

Yorgun hissetme ve isteksizlik durumunun depresyonla birleşme tehdidine karşı sonbaharda kendinizi zinde hissetmenizi sağlayacak değişiklikler şart. Sonbahar ve mevsim geçişlerini daha konforlu yaşamak mümkün olabilir. İşte sizi sonbaharda güçlü kılacak 10 altın öneri:

1 10 BOL SIVI ALMAYA ÇALIŞIN:

Özellikle su, mineralli su, bitki çayı, taze sıkılmış meyve suyu sıvı ve elektrolit dengesi açısından çok önemlidir. Bol su içmek vücutta oluşan ödemi azaltıp, yorgunluk hissini düşürecektir.

2 10 BESLENMENİZDE YAĞLI TOHUMLARA YER VERİN

 Fındık, badem, ceviz, kabak çekirdeği gibi çiğ tohumlar enerji verdiği gibi çok iyi birer magnezyum, kalsiyum, E vitamini, çinko kaynağı olduğu için kan şekerini dengeler, bağışıklığın güçlenmesine yardımcı olur.

3 10 HAFTADA 2 GÜN DENİZ BALIĞI TÜKETMEYE ÇALIŞIN

Balık Omega-3 ve iyot içeriği ile kalp- damar sağlığına iyi gelmesinin yanı sıra depresyon tedavisinde de önemli yer tutmaktadır.

4 10 HAFTADA 2 GÜN KARANFİLLİ SU İÇİN

1 litre ılık suyun içine 1 tatlı kaşığı karanfil koyup içmek, vücuttaki toksinlerin atılmasına destek olur ve kronik yorgunluğa iyi gelir. Ayrıca karanfil tatlı isteğini azaltarak kilo yönetiminize destek olabilir.

5 10 TAZE MEYVE VE SEBZE TÜKETİN

Günde 4-5 porsiyon taze meyve ve sebze tüketmeye özen gösterin: Günlük beslenmede 1 günde 2 porsiyon meyve, 3 porsiyon sebze olmasına özen gösterilmedir. Özellikle yaban mersini, kivi gibi C vitamini yüksek meyvelere yer verilmelidir. Sülfürden zengin sebzeler olarak brokoli, karnabahar, soğan, sarımsağa beslenmede yer verilmesi çok önemlidir.

6 10 BİYOLOJİK RİTMİNİZE DİKKAT EDİN

Yeterli ve kaliteli uyku yaşam kalitesinin artması için en önemli etkenlerden biridir. Güne daha enerjik ve daha mutlu başlamak, gün içinde olabilecek duygusal yeme ataklarını ve depresyon riskini azaltacaktır.

7 10 HAFTADA 150 DK YÜRÜYÜŞ YAPIN

Dünya Sağlık Örgütü DSÖ haftada 150 dakika yürüyüş yapmanın kronik hastalık ve depresyon riskini azalttığını belirtmektedir.

8 10 BAHARATI UNUTMAYIN

Beslenmede baharatların gücünü unutmayıın. Günlük beslenme rutininde sumak, zerdeçal ve tarçına mutlaka yer verin.

9 10 BAĞIRSAKLARINIZIN DÜZENLİ ÇALIŞMASINI ÖNEMSEYİN

Dengesiz bağırsak florası beden sağlığı için çok yorucudur. Sürekli kabızlık yaşıyorsanız mutlaka doktor ve diyetisyen desteği alarak bu durumu çözmeye çalışmalısınız.

10 10 DOĞAL ÜRÜNLER TÜKETİN

İşlenmiş, tütsülenmiş ve içinde Mono sodyumglutamat bulunan paket ürünlerden uzak durmaya çalışın.

Etiketler sonbahar
Yorumlar
Kalan Karakter 800