Sakat futbolcuları bir anda sahaya döndüren iğne gerçeği nedir? Oyuncular nasıl bir anda iyileşiyor?

Aylarca sahada olmayacağı söylenen pek çok oyuncu yapılan bir iğne ile yeniden sahalara dönebiliyor.

Güncelleme:

Aylarca sahada olmayacağı söylenen pek çok oyuncu yapılan bir iğne ile yeniden sahalara dönebiliyor. Pek çok oyuncuda karşımıza çıkan ve son zamanlarda M. Icardi ile özdeşleşen iğne ile oynuyor terimini sizler için araştırdık. Bakalım bu iğnenin arkasında neler varmış?

Futbolcular için sakatlık en büyük sorunlardan bir tanesi. Sakat sakat maç yapan oyuncular zaman zaman maçtan sonra iğne ile oynadı terimlerine maruz kalabiliyor. İşte bunun gibi durumlarda özellikle oyuncuların uzun süre sahalardan uzak kalabileceği büyük bir tartışma konusu oldu. Üstelik iğne ile oynayan futbolcuların risk altında olduğu ve fedakarlık yaptığı biliniyor. Peki, bu iğnenin sırrı nedir?

İğnenin arkasındaki sır aralanıyor!

İğne oyuncuyu iyileştirmekten ziyade ufak bir doping etkisi verebiliyor. Oyuncuyu normalde uzun sürecek iyileşme dönemlerine karşı hızlı bir iyileşme dönemi sunuyor. Elbette bunun bazı riskleri bulunuyor ve oyuncu da kulüpte bu riski kabul ediyor. İğne ile birlikte oyuncunun yaşadığı ağrının azaltılması ve kendisini daha iyi hissetmesi sağlanır.

İğne düşündüğünüz gibi maçtan dakikalar önce uygulanan bir tedavi değildir. O hafta boyunca oyuncuya tamamen bir destek amaçlı özel program hazırlanır ve parça parça zamanına göre iğne yapılır. Bunun sonucunda oyuncu hafta boyunca yavaş yavaş iyileşmeye başlar.

Yorumlar
Kalan Karakter 800