Regl döneminde kadınlar neden tatlı yemek ister? Bilim sonunda açıkladı…

Bilim sonunda kadınların regl döneminde neden abur cubur tüketmek istediklerini buldu. Özellikle çikolata ve cips gibi yiyeceklere olan ilginin nedeni bakın ne imiş?

Güncelleme:

Almanya’nın Tuebingen Üniversitesi tarafından yapılan araştırma sonunda bariz gerçeği gün yüzüne çıkarttı. Kadınların belirli zamanlarda abur cubura olan iştahının artma nedeni bulundu. Özellikle regl dönemine denk gelen bu isteğin nedeni bakın ne imiş?

Regl döneminde kadınlar neden tatlı yemek ister? Bilim sonunda açıkladı… resim: 0

Beyin, kadınların regl dönemi öncesinde insüline belirli bir miktar daha az tepki veriyor. Kan şekerini düzenleyen insülin iyi çalışmadığından dolayı iştah artıyor ve kadınların sağlıksız olarak besinlere yönelmesi sağlanıyor. Böylece en hızlı şekilde şeker veren besinlere yönelim artıyor.

Sadece iştahı artırmıyor. Aynı zamanda duygulara da yön veriyor…

Beyin tarafından insülin üzerinden yapılan baskı sonucunda sadece iştah artmıyor. Aynı zamanda duyguların da değişimi sağlanıyor. İnsülin üzerinde geçici bir şekilde yaşanan bu durum sonrasında hassasiyet eksikliği yaşanmakta. Kadınların vücutlarında erkeklere göre daha fazla yağ depolanmasının nedeni de tam olarak bu durum. Çünkü kadınlar belirli dönemlerde çok yağ yakarken diğer dönemlerde bu yağların depolanması ile vakit harcıyorlar. Aynı zamanda bu dönemlerde kadınların duygularında da çok fazla değişim görülebilmektedir. Bu durumda bayanların regl dönemine denk gelmesi tesadüf değildir.

Etiketler Sağlık
Yorumlar
Kalan Karakter 800