Kullanılmayan koronavirüs ilaçları bakın nerede değerlendirilecek!

Kullanılmayan, elde kalan pek çok koronavirüs ilacı atık olarak kalmayacak değerlendirilecek. Değerlendirileceği yer ise şaşkınlık yarattı.

Güncelleme:

Kullanılmayan, elde kalan pek çok koronavirüs ilacı atık olarak kalmayacak değerlendirilecek. Değerlendirileceği yer ise şaşkınlık yarattı.

Kıbrıs son zamanlarda kedilerde koronavirüs görüldüğüne dair alarm veriyor. Hem Kuzey Kıbrıs Türk cumhuriyeti hem de Güney Kıbrıs Rum kesiminde görülen bu durumda bilim adamları da çareyi kullanılmayan koronavirüs ilaçlarında buldu. Buna göre bilim adamları kullanılmayan koronavirüs ilaçlarını kedilere verecek ve iyileşmelerini bekleyecek.

Kıbrıs’ta son zamanlarda on binlerce kedi yaşamını yitirmiş durumda. Burada yer alan iddialara göre ise doktorlar koronavirüs ilaçlarını kedilerde kullanmak istiyor. Koronavirüs ilaçlarının kedileri iyileştirmesi beklenirken bu on binlerce kedinin ölümü ile sonuçlanan bir girdabı da bitirebilir.

Koronavirüs ilaçları kedilerde kullanılacak

Yetkililere göre insanlar için kullanılmayacak olan ilaçların kedilerde kullanılması gerek. Çünkü normalde dahi binlerce ölen kedilerin böylece bir yaşama şansı olacak. Özellikle kediler için iyi bir yaşam alanına sahip olan Kıbrıs’ta şu ana kadar toplamda 300.000 kedinin ölmesi her iki hükümeti de alarm durumuna getirmiş gözüküyor.

Veterinerlik hizmetleri kapsamında elde veterinerlerden alınması için kolları sıvanan bu hizmetler çerçevesinde ise koronavirüs ilaçlarının biran önce kedilere verilmesi hedefleniyor. Ancak kimi insanlar 300.000 kedi derken kimileri ise durumun 10.000 kedi ile sınırlı olduğunu savunuyor.

Yorumlar
Kalan Karakter 800