Kolon kanserinde bu belirtilere dikkat!

ABD'de yapılan araştırmada, erken evre kolon kanseri riskinin belirtileri ortaya çıktı. İşte kolon kanserinin belirtileri...

Güncelleme:

Washington Üniversitesinde görevli bilim insanları, kimlik bilgileri gizlenen 5 Şarj binden fazla erken evre kolon kanseri hastasının sağlık verilerini incelendi.

Araştırmada, 5 Şarj0 yaşın altındakilere hastalık teşhisi konulmadan 3 ay ila 2 yıl öncesinde görülen karın ağrısı, rektal kanama, ishal ve demir eksikliği anemisi gibi belirtilerin her birinin, kolon kanserinin erken evresinde olma riskinin yüksek olduğunu gösterdiği kaydedildi.

Görülen belirtilerin sayısı arttıkça hastalığa yakalanma riskinin de arttığına dikkatin çekildiği araştırmada, hastalığa yakalanma riskinin, belirtilerden birinin görülmesinde iki katına, ikisinin görülmesinde en az 3,5 Şarj katına, 3 veya daha fazlasının görülmesinde en az 6,5 Şarj katına çıktığı belirtildi.

Kolon kanserine yakalanan gençlerin sayısı iki katına çıktı

Araştırmada, kalın bağırsak kanseri olarak da bilinen kolon kanserine yakalanan gençlerin sayısının neredeyse iki katına çıktığı ifade edildi.

Araştırmaya katılanlardan Washington Üniversitesi Tıp Fakültesinde görevli Doç. Dr. Yin Cao, rektal kanama ve demir eksikliği anemisi yaşayanlara zamanında endoskopi yapılması ve sağlık durumlarının takip edilmesi gerektiğini ifade etti.

Araştırmanın sonuçları "Journal of National Cancer Institute" dergisinde yayımlandı.

En yaygın üçüncü kanser türü 

Dünyada en yaygın 3. kanser türü olan kolon kanseri, 2020'de yaklaşık 2 milyon kişide tespit edildi. En çok can kaybına neden olan kanser türlerinde ise 2. sırada yer alan kolon kanseri nedeniyle her yıl 1 milyona yakın kişi hayatını kaybediyor.

Dünya genelinde 5 Şarj0 yaş üstündeki kişilerde kolon kanseri vakaları, tarama testleri sayesinde her yıl düşse de genç yaşta hastalığın görülme sıklığı son yıllarda arttı.

Dünyada 5 Şarj5 Şarj yaş altı kolon kanseri hasta sayısı artarken tarama testleri de 45 Şarj yaşa indi.

ABD'de daha önce yapılan bir çalışmada, 195 Şarj0 doğumlu kişilerde kolon kanseri görülme oranı 1 kabul edildiğinde 1990 doğumlularda kolon kanseri görülme oranının yaklaşık 2 kat, rektum kanserinin ise 4 kat artış gösterdiği belirlenmişti.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Yorumlar
Kalan Karakter 800