Kedi tırmalamasından sonra ne yapılmalı?

Özellikle kedi sahibi herkes en az bir kere kedi tırmalamasına maruz kalmıştır. Bu sizin kediniz, sokak kedisi ya da arkadaşınız kedisi olabilir. Peki kedi tırmalamasından sonra ne yapılmalı? Kedi tırmalamasından sonra ilk müdahale nasıl yapılmalı?

Güncelleme:

Kedilere istemeyerek de olsa zarar verecek bir davranışta bulunulduğunda tırmalanmaya maruz kalabiliriz. Kedilerin savunma ve kendilerini koruma mekanizmaları olan tırnakları,  onları dış dünyaya karşı korur.

Kedi Tırmalamasından Sonra Ne Yapılmalı?

Kedi tırmalaması olduğunda, ilk merak edilmesi gereken şey, kedinin kuduz olup olmadığıdır. Sokak kedisi tırmaladığında, kedinin hangi hastalıkları taşıdığını bilmeniz mümkün değildir. Böyle bir durumda mutlaka uzman bir hekime danışmanız gerekir.

Eğer sizi kendi kediniz tırmaladıysa öncelikle ilk müdahale evde yapılmalıdır.

Kedinin Tırmaladığı Yer Soğuk Su İle Yıkanmalıdır

Kedi tırmaladığında yapılması gereken ilk şey, tırmalanan yer soğuk su ile yıkanmalıdır. Tırmalanan bölge yıkandıktan sonra, antiseptik bir krem sürerek, yara bandı ile bölgeyi kapatmalısınız. Daha sonrasında mutlaka uzman hekime göstermelisiniz.

Kedinin Tırmaladığı Yerde Şişlik ve Kızarıklık Varsa…

Kedi tırmaladıktan sonra ilk tedavi yapılmış ancak yara üzerinde görülen kızarıklıklar geçmemişse veya yara bölgesinde şişlikler varsa, kedinin bir hastalığı olabilir. Hemen bir uzmandan yardım almalısınız. Gittiğiniz uzmana tüm detayları anlatarak, kedi hakkında bildiğiniz her şeyi anlatmalısınız.

Kedi tırmalaması ya da ısırması gibi durumlar ihmal edilmemelidir. Kedinin tırnaklarından bulaşabilecek virüsler ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir.

Kedisi olan ya da kedilerle çok vakit geçiren kişiler mutlaka kuduz aşısı olmalıdır.

Kitap okuma alışkanlığı nasıl kazanılır?Kitap okuma alışkanlığı nasıl kazanılır?Kitap okuma alışkanlığı yetişkinlerin yaratıcılıklarını ve iş performanslarını arttırırken, çocuklarda ise okul başarısına katkı sağlıyor. İşte 7 adımda kitap okuma alışkanlığı edinmenin yolları…

 

 

Etiketler kedi
Yorumlar
Kalan Karakter 800