İshal vakalarındaki inanılmaz artışın nedeni sadece bakteri ve virüs mü?

Son günlerde hastanelerin acilleri ishal vakaları ile dolup dolup taşıyor. Peki, insanlar neden sürekli ishal oluyor? İshal vakalarının nedeni ne?

Güncelleme:

Hastanelerin acilleri son günlerde ishal vakaları ile çalkalanıyor. Hastaneye başvuranların yarısından fazlasının şikayeti şiddetli ishal. Peki, ishalin nedeni sadece virüs mü? Bunun altında yatan başka nedenler ne? İşte detaylar…

İshal vakaları aldı başını gitti!

Bir süredir genellikle yetişkin bireylerde görülen ishal vakalarının sayısı hızla artıyor. Herkesin çevresinde bir veya daha fazla kişinin yakalandığı bu ishal vakasının nedeni ne? Bunun altında sadece bakteri ve virüs mü yatıyor?

İshal vakalarındaki inanılmaz artışın nedeni sadece bakteri ve virüs mü? resim: 0

İnsanlar en çok 3 şeyden şikayetçi

Acil servislere giden insanlar ishal ile birlikte en çok şu 3 şeyden şikayetçi:

·        Bulantı

·        Kusma

·        Mide krampı

Bu üçü birden görülen hastaların ishal olduğu da biliniyor. Özellikle bakteri ve virüslerden kaynaklanan bu hastalığın son zamanlarda ortaya fazlası ile çıkması bir salgın mı var sorunu da akla getiriyor. Peki, gerçek öyle mi?

Uzmanlar uyardı…

Özellikle uzmanlar son günlerde görülen ishalin normalden farklı olduğunun altını çiziyor. astroenteroloji Uzmanı Doç. Dr. Özlem Özer Çakır, sorunun ciddi olabileceğini ve muhakkak bir hastaneye gidilmesi gerektiğini söyledi. Hastalara bazı tavsiyelerde de bulunan Çakır, mikropların çoğalmasının bu duruma yol açtığını belirtti.

Yumurta, mayonez, yoğurt, süt ve süt ürünleri, tavuk, balık gibi ürünlerin tüketilmesi de bu anlamda tehlikeli olabilir. Özellikle gıda zehirlenmelerine karşı dikkatli olmakta fayda var.

Etiketler Sağlık
Yorumlar
Kalan Karakter 800