Herkes bu yöntemi kullanıyor! Ateş düşürmenin birçok yolu var!

Ateşi düşürmek sanıldığı kadar zor değil. İşte birbirinden farklı ateş düşürme yolları.

Güncelleme:

Ateşi düşürmek sanıldığı kadar zor değil. İşte birbirinden farklı ateş düşürme yolları. Ancak en doğrusu hızlı bir şekilde doktora başvurmak tabi ki… Çünkü baş etmeye çalıştığınız şey sadece ateş olmayabilir.

Ilık ıslak bez koyulmalı

Islak bez uygulamasında kullanılacak su mutlaka ılık olmalı. Ilık su ile ıslatılan pamuk ya da temiz bez parçaları ile alın bölgesi, boynun iki kısmı, kasıklar, dirseklerin iç kısımları ve koltuk altları silinebilir.

Herkes bu yöntemi kullanıyor! Ateş düşürmenin birçok yolu var! resim: 0

Soğuk duş alınmamalı

Ateşin düşmesi için başvurulan bazı yöntemler durumun çok daha kötüleşmesine sebep olabiliyor. Yüksek ateşte çok sık kullanılan yollardan biri de soğuk su ile duş alınması ya da çocukları soğuk su ile yıkamaktır. Soğuk su ile duş almak ya da buz ile kompres uygulanması damarlarda daralmaya, buna yönelik sıcaklığın dışarı çıkmamasına sebep olabilir. Bu yöntem çok fazla önerilmez.

Çok fazla ilaç kullanılmamalı

Yüksek ateşin düşürülmesinde yapılan yanlış yöntemlerden biri de fazla ilaç kullanımı. Ateş, bağışıklık sisteminin doğal tepkisi olduğu için doktor kontrolünde olmayan ilaç kullanmak semptomların şiddetli hale gelmesine neden olabiliyor.

Ilık duş alınmalı

İnce ve terletme yapmayan kıyafetlerin seçilmesi, ılık duş alınması, soğuk kompres uygulanması da yüksek ateşin düşmesine yardımcı olabilir. Ilık duş rahatlanması ve ateşten kurtulma da süreci hızlı hale getirebilir.

Bol bol sıvı tüketimi yapılmalı

Yüksek ateşte vücut, sıcaklığı dengeli hale getirmek için normalde olduğundan daha çok sıvı kullanabilir, kullanılan sıvının yerine konulmadığında dehidrasyon riski oluşabilir. Bu nedenle yüksek ateş anında uygulanabilecek etkili yöntemlerden biri de, başta su olmak üzere sıvı alımını artırır. Evde hazırlanan doğal meyve suları, mineralli içecekler de dehidrasyon riskinin önüne geçmede yardımcı olabilir.

Etiketler Sağlık hastalık
Yorumlar
Kalan Karakter 800