Günden güne yaygınlaşan yumurta dondurma nedir? Kadınlar neden tercih ediyor?

Çocuk sahibi olmak isteyen kadınlar zaman zaman yumurta dondurma işlemine başvurabiliyor. Peki, yumurta dondurma işlemi nedir? Neden tercih ediliyor?

Güncelleme:

Günümüzde çocuk sahibi olmak giderek daha zorlaşıyor. Buna istinaden çocuk sahibi olma hayalini ertelemek istemeyen bayanlarda yumurta dondurma uygulamasına başvuruyorlar. Özellikle farklı sorunları bulunan veya ilerleyen yaşın verdiği olumsuz etkiyi ortadan kaldırmak isteyen bayanlar bu uygulamayı daha çok tercih ediyor.

Kadınların özellikle ilerleyen yaşlarda bu uygulamaya başvurması da yeniden doğum gerçekleştirebilmek için bir umut olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle kimi zaman kanser kimi zaman ilerleyen yaş ve farklı ailevi problemlerden kaynaklı olarak bebek sahibi olamayan aileler yumurta dondurma işlemine başvuru yapıyor. Hele ki 40+ yaşlarda gebe kalmanın daha da zorlaşacağı düşünülürse o zaman bu işlemlerin ne kadar önemli olduğu da ortaya çıkar.

Yumurta dondurma nedir?

Yumurta dondurma işleminde bayanlar yumurtalarını dondurabilir. Bunun sonucunda ilerleyen yaşlarda tekrar kullanacakları yumurtalara sahip olurlar. Özellikle hamile kalmayı erteleyen, o an için düşünmeyen bayanlar tarafından tercih edilir. Genellikle 30’lu yaşlarda tercih edilen bu uygulama ile birlikte uzman bir doktor tarafından söylenilenlerin harfiyen yapılması, yumurtaların sağlığı açısından son derece önemlidir.

Günden güne yaygınlaşan yumurta dondurma nedir? Kadınlar neden tercih ediyor? resim: 0

Genel olarak 10 – 12 gün süren bir ilaç tedavisi ile başlayan süreç anestezi altında yumurta toplama işlemi yapılması ile son bulur. Ardından operasyon ile alınan bu yumurtalar dondurulur ve kişinin tekrar istediği zaman ona verilmek üzere saklanır.

Etiketler hamile
Yorumlar
Kalan Karakter 800