Erkek çocukları kızlara göre neden daha hareketli? Sonunda bilim açıkladı!

Erkek çocukların kızlara göre daha hareketli olduğu görülen bir gerçek. Halk arasında da sıklıkla konuşulan bu durumun bilimsel olarak kanıtı da ortaya çıktı. İşte nedeni…

Güncelleme:

Erkek çocukların kızlara göre daha hareketli olduğu görülen bir gerçek. Halk arasında da sıklıkla konuşulan bu durumun bilimsel olarak kanıtı da ortaya çıktı. İşte nedeni…

Erkek çocukların akıl almaz bir hareket kabiliyeti bulunuyor. Bir bakmışsınız orada bir bakmışsınız burada. Buna göre kız çocukları ise daha bir oturaklı ve durgun gibi gözüküyor. Bu durum zaten bilinen bir gerçek iken bilimde sonunda buna bir açıklık getirdi.

Erkek çocuklar neden daha hareketli?

Erkek çocukların daha hareketli olmasını açıklayan uzmanlar özellikle onların yetiştirilme şekline dikkat çekiyor. Bu durumda ailesi tarafından yetiştirilen erkeklerin daha hareketli olmasına olanak tanıyor. Çok hareketli olan bir çocuğun hiperaktif olması gibi durum söz konusu değildir. Üstelik çocuklarınızın üstün zekaya sahip olduğunu da göstermez. Bazı durumlarda bu psikiyatristlerin ilgilenmesi gereken bir durum olarak karşımıza çıkabilir.

Uzman doktorlar tarafından test edilerek sonuca ulaşıldığı biliniyor. İşte bu noktada ise yapılacak olan şey çocuğunuzu bir uzmana göstermek olacaktır. Erkeklerin genel olarak dürtüsel hareketlerinin fazla olduğu, kızların ise bu anlamda daha bir içten davrandığı bilinmektedir. Bu hareketliliğe bilim adamları dürtüsel davranışların etkili olduğunu söylüyorlar.

Ayrıca çocuğun biyolojik, genetik, hormonal faktörlerinin de etkili olduğunu söyleyen çok kişi var. Sosyal ve kültürel olarak da bu durumun açıklanabileceğini söyleyen uzmanlar, yetiştirme şekline ve durumuna dikkat çekmeye çalışıyor.

Etiketler Sağlık Çocuk
Yorumlar
Kalan Karakter 800