En çok estetik yaptıran ülkeler: Türkiye estetik yaptırmada kaçıncı sırada

Estetik mi,botoks mu,dolgu mu? Dünyada kadınlar güzelleşmeye ne kadar para harcıyor? Güzelleği en çok para harcayan ülkeler. Türkiye estetik yaptırmada dünyada kaçıncı sırada? Türkiye'de kadınlar güzelliğe ne kadar para harcıyor.? İşte cevaplar

Kozmetik ve estetik pazarı her yıl giderek büyüyor. Kozmetik sektörü dünyada 500 milyar dolar büyüklüğe ulaşırken, Türkiye’de 15 milyar lirayı aştı. 2021’de kozmetik pazarının 20 milyar liraya, estetik pazarının ise 2 milyar doları aşan bir büyüklüğe ulaştığı tahmin ediliyor.

DÜNYADA 5’İNCİ SIRADA

Özellikle botoks, dolgu gibi işlemleri kapsayan medikal estetikte önemli atılımlar yapan Türkiye, dünyada 5’inciliğe, Avrupa’da ise 1’inciliğe yükseldi. Uluslararası Estetik Cerrahi Derneği’nin (ISAPS) verilerine göre, Türkiye pandemide dünyada en çok estetik cerrahi yapılan 5 ülkeden biri oldu. Yaş ortalaması da 20’li yaşlara kadar indi.

KOZMETİKTE HANGİ ÜRÜNLER TERCİH EDİLİYOR

Pandemide tüm sektörler durma noktasına gelirken, kozmetik ve estetik sektöründeki hareketlilik devam etti. Pandemiyle birlikte yaşanan farkındalığın ardından kozmetikte doğal ürünler öne çıkarken, maske kullanımı nedeniyle göz çevresi ve kaş ürünlerine talep neredeyse 10 kat arttı.

DÜNYADA DOLGU İŞLEMİ NE KADAR ARTTI

Estetikte ise kozmetik cerrahi denilen yani ameliyatsız uygulamalar yüzde 10, kırışıklık giderici işlemler yüzde 54 ve dolgu işlemleri yüzde 75 yükseldi. Ayrıca maske takarken öne çıkması nedeniyle kepçe kulak uygulamaları artışa geçti.

GÜZELLİK İÇİN HANGİ İŞLEMLER REVAÇTA

En çok botoks uygulaması tercih edildi. Botoksu; dolgu, iple yüz askılama, cihazlı uygulamalar ve mezoterapi izledi. Erkeklerde terleme ve yüz çizgilerini giderici uygulamalar revaçta. Ayrıca saç dökülmesi ve sivilce izlerine karşı işlemler ile çene hattının belirginleşmesi ve burundaki şekil bozuklukları için dolgu işlemleri de sık yapılıyor. Şakak ve dudak dolgusu isteyenler de oluyor. 

HANGİ YAŞLARDA ESTETİK YAPILIYOR

20-30 YAŞ: Burun estetiği, meme protezi, kaş kaldırma ve badem göz uygulamalarının daha çok yapıldığı yaş aralığı.

30-35 YAŞ: Karın germe, meme dikleştirme ve meme küçültme işlemlerinin revaçta olduğu yaş aralığı.

40 VE ÜZERİ: Yüz germe ve boyun germe ameliyatlarının daha çok yapıldığı dönem

 

Yorumlar
Kalan Karakter 800