Ebeveynler dikkat! Bunları yaparsanız çocuklarda duygusal zeka gelişiyor!

Çocukların duygusal zekaları onların geleceklerini etkileyen en önemli faktörlerde bir tanesidir. Bir kişinin duygusal zekası ise çocuk yaşlarında ortaya çıkar. Çocukların duygusal zeka gelişimi için ebeveynlere düşen görevleri de bu yazımızda derledik.

Güncelleme:

Çocukların tamamı öz kontrol yetenekleri ve duygusal zekaları ile ön plana çıkar. Bu özelliklerini geliştirmek isteyen çocuklar, onlara tolerans gösterecek olan anne ve babalara ihtiyaç duyarlar. Özellikle 4 yaşına kadar olan süreçte çocukların duygusal zekaları da kendilerine yön verir. Özellikle bu yaş grubundaki çocuklara ekstra dikkat etmek gerekir.

Ebeveynler dikkat! Bunları yaparsanız çocuklarda duygusal zeka gelişiyor! resim: 0

Çocuklar, korkma anında gözlerini kapatırlar. Hatta yüksek bir ses duyduklarında, kendilerine kızıldığında da kulaklarını kapatırlar. Bu tür stratejiler özellikle 10 yaşına kadar devam eder. İşte bu süreçte de onların duygusal zekaları gelişimini tamamlar.

Duygusal zeka gelişimini etkileyen faktörler neler?

·        Öz denetim

·        Motivasyon

·        Empati

·        Sosyal beceri

·        İletişim becerileri

·        Öz bilinç

Bu faktörler çocuklarda ve bireylerde duygusal zekanın oluşması üzerine etkilidir. Özellikle burada öz kontrol konusuna dikkat etmek gerekir. Çünkü çocuklardaki başarıyı etkileyen direkt nokta burasıdır. Çocukları üzmemek, onlara bağırmamak ve ciddiye alıp konuşarak bir sonuca ulaşmaya çalışmak onların duygusal zekalarını önemli ölçüde artıran faktörler arasındadır.

Etiketler Sağlık
Yorumlar
Kalan Karakter 800