Duygusal zeka seviyesini gösteren işaretler

Sağlıklı ve etkili ilişkiler kurmak için duygusal zekanın belirli bir seviyede olması gerekmektedir. Duygusal zekası düşük olan kişiler, çevresiyle anlaşmada zorluk yaşarlar. İşte duygusal zeka seviyesini gösteren işaretler...

Güncelleme:

Duyguları değerlendirme ve anlama yeteneği olarak tanımlanan duygusal zeka, sosyal ilişkilerde çok önemlidir. Sağlıklı ilişkiler kurmak ve sürdürmek için duygusal zekanızın belirli bir seviyede olması gerekir. Ancak bireylerin duygusal zekaları düşük ise bu durum sosyal ilişkilerine ve tüm yaşantısına olumsuz olarak yansıyabilir.

İşte duygusal zeka düşüklüğünün belirtileri;

  • Yoğun duygular yaşamaktan kaçan duygusal zekası düşük olan bireyler, gerçek duygularını başkalarından gizlemeyi tercih ederler. Bu sebeple çoğu zaman duygusal yoğunluğa neden olan olaylarla alay etme eğiliminde bulunurlar.
  • Düşük duygusal zekaya sahip insanlar girdikleri her ortamda tartışma eğilimi gösterebilirler. Bu kişiler, herhangi birinin yanında eşini, arkadaşını rencide edici tutum sergilemekten ve onlarla tartışmaktan çekinmeyebilirler.
  • Farklı bakış açılarını küçümseyen düşük duygusal zekaya sahip kişiler, çoğunlukla başkalarının ne düşündüğünü ve fikirlerini önemsemezler.  Genellikle diğer insanların duygularından habersiz olan düşük duygusal zekaya sahip kişiler, onların ne hissettiklerini anlamazlar.
  • Duygusal zekası düşük olan insanlar, yersiz davranışlarda ya da söylemlerde bulunabilirler. Bu tutumları eleştirildiğinde ise insanların gereğinden fazla duygusal olduklarını ve durumu abarttıklarını söyleyerek savunmaya geçebilirler.
  • Ani duygu patlamaları, arkadaşlıklarını devam ettirmekte zorlanma, başkalarını kolaylıkla suçlayabilme ve empati eksiklikleri gibi durumlar gözlemlenebilir.
Yapay zeka hayatımızı nasıl etkileyecek? Uzmanı açıkladı! Yapay zeka hayatımızı nasıl etkileyecek? Uzmanı açıkladı! Yapay zeka, tüketim alışkanlıklarına nasıl yön veriyor? Firmalar yapay zeka teknolojisinden nasıl yararlanıyor? Yapay zeka istihdam mı oluşturuyor yoksa işten çıkarmalara mı yol açıyor? Bu konuda araştırmalar yapan, eğitimler veren Alman uzmandan çarpıcı bilgiler.

 

Etiketler zeka
Yorumlar
Kalan Karakter 800