Doğru miktarda kahve içmenin inanılmaz etkileri! İşte araştırmanın detayları...

Fazla kahve tüketiminin vücuda zararlı olduğunu biliyoruz. Ancak yeteri kadar içildiğinde kahve tüketmek pek çok hastalıktan koruyor. Kahve tüketimiyle ilgili yapılmış araştırmalar mevcut. İşte doğru miktarda kahve içmenin faydaları...

Güncelleme:

Kahve denildiğinde ilk akla gelen genellikle kafeindir. Ancak Johns Hopkins Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden beslenme uzmanlarına göre, kahve ayrıca antioksidanlar ve diğer aktif maddeler içerir ki bunlar iltihabı azaltabilir ve hastalıklara karşı koruyabilir.

Kahvenizi ister işe giderken termosa alın, ister arkadaşlarınızla sohbet ederken tüketin. Kafein sizi hem canlandırır ve hem de güzel bir sohbet eşliğinde rahatlatır.

Peki kahve içmenin sağlığa faydaları nelerdir?

Felç, diyabet, böbrek hastalıklarından korur

Yapılan son araştırmalar, kahve tüketen kadınların koroner kalp hastalığı, felç, diyabet ve böbrek hastalığı gibi önde gelen sağlık sorunlarını geçirme olasılığının daha düşük olduğunu ortaya koyuyor. Ayrıca, çalışmalar daha fazla kahve tüketen kişilerin Tip 2 diyabet riskinin azaldığını gösteriyor.

Kalp yetmezliğini önler

Günde bir veya iki fincan kahve içmenin kalp yetmezliğini önlemede yardımcı olabileceği belirtiliyor.

Parkinson riskini azaltır

Kafein sadece Parkinson hastalığı riskiyle ilişkilendirilmez, aynı zamanda hareket kontrolünü artırarak bu hastalığa yakalanma olasılığını azaltabilir.

Karaciğeri korur

Kafeinli ve kafeinsiz kahvenin karaciğer üzerinde koruyucu etkisi olduğuna dair kanıtlar bulunuyor. Araştırmalar, kahve tüketenlerin karaciğer enzim düzeylerinin sağlıklı bir aralıkta olma olasılığının daha yüksek olduğunu gösteriyor. 

Kanser riskini azaltır

Kafeinsiz veya düzenli kahve içenlerin kolorektal kanser riskinin %26 daha düşük olduğu belirtiliyor. 

Alzheimer hastalığında etkilidir

İki fincan kahvedeki kafein, Alzheimer riskini azaltmada önemli bir rol oynayabilir. Araştırmacılar, günde iki veya üç fincan kahve içen 65 yaş ve üstü kadınların genel olarak bunama riskinin daha düşük olduğunu buldular. 


 
 
 
 
 

Etiketler kahve
Yorumlar
Kalan Karakter 800