Çok fazla çay ve kahve tüketenler dikkat! Sessiz reflü...

Sessiz reflü sinsice ilerleyerek sizleri rahatsız ediyor. Özellikle çok fazla çay ve kahve tüketenler bu konuda dikkatli olmaya çağrılıyor. İşte detaylar…

Güncelleme:

Son yılların en bilinen hastalıklarından bir tanesi de reflü. Giderek yaygınlaşan kahve alışkanlıkları ile karşımıza çıkan reflü için tüm riskler hesaplanmaya çalışılıyor. Özellikle kahve ve çay içenlerde daha fazla görülen reflünün bazı belirtileri de bulunuyor. Sesinizin boğuk çıkması, boğazınızı sürekli temizleme ihtiyacı gibi pek çok farklı belirti, reflü ile birlikte karşımıza çıkıyor. Üstelik buna sessiz reflü (boğaz reflüsü) deniyor.

Son yıllarda artan mide rahatsızlıkları özellikle yediğimiz ve içtiğimiz şeylerden dolayı sürekli olarak karşımıza çıkıyor. En sık ortaya çıkan rahatsızlık türlerinden bir tanesi olan mide rahatsızlıkları bu doğrultuda her 20 kişiden 2 veya 3’ünde görülebiliyor. Midedeki asidin yemek borusuna doğru kaçması ile başlayan süreçte her daim aranan bazı diğer unsurlarda görülebiliyor. İnsanların bu hastalık konusunda dikkatli olması gerekiyor.

Laringofarengeal reflü (boğaz reflüsü) şikayetleri artıyor!

Dünyanın önde gelen sağlık kuruluşlarından biri olan ABD merkezli Cleveland Clinic'e göre, kulak burun boğaz (KBB) uzmanlarına başvuran her 10 kişiden üç ya da dördünde boğaz reflüsü bulunuyor. Hastalık bu kadar yaygın olmasına rağmen toplumda yeterince bilinmiyor.

Çok fazla çay ve kahve tüketenler dikkat! Sessiz reflü... resim: 0

Bu hastalıkta görülen belirtiler, farklı hastalıklar ile de karıştırılabiliyor. İşte bundan dolayı hastalığın “sessiz reflü” adıyla anıldığı ifade ediliyor. Toplumdaki bireylerin %20 - %25’inde görülen bu rahatsızlığın ilerleyen yaşlarda daha sık ortaya çıktığı görülüyor.

Etiketler ABD hastalık
Yorumlar
Kalan Karakter 800