Çocukları okuldaki enfeksiyonlardan koruma yolları! Uzmanlardan altın tavsiyeler

Çocukların okul döneminde sık sık hastalanmasının ve hatta ateşli hastalıklar ile mücadele etmesinin önüne geçmek mümkün mü? Çocuğun bağışıklığı nasıl güçlendirilir? İşte soruların cevapları…

Güncelleme:


Okulların açılması ile birlikte ebeveynlerin akıllarındaki en önemli sorulardan bir tanesi de hastalık. Çünkü arkadaşlarının yanında sürekli koşan, terleyen çocukların bağışıklığının düşmesi bir yana, diğer bir yanda da arkadaşlarından hastalık kapmaya müsait bir pozisyona geliyorlar. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. İrem Bulut, çocukların bağışıklık sisteminin güçlendirilerek enfeksiyonlardan korunmasının mümkün olduğunu söyledi. Özellikle grip, Beta, El-Ayak-Ağız hastalığı, Covid-19 ve kızamık gibi hastalıkların bu şekilde önüne geçilebileceğinin de altını çizdi.

Çocukları okuldaki enfeksiyonlardan koruma yolları! Uzmanlardan altın tavsiyeler resim: 0

Çocukların bağışıklığı nasıl güçlenir?

Çocuklar için en önemli bağışıklığı güçlendiren şey besinlerdir. Doğru bir şekilde beslenen çocukların bağışıklık sistemi de bir o kadar güçlü olur. Haftada en az 2 kez;

·        Balık

·        Peynir

·        Yumurta

·        Et

·        Meyve

·        Sebze

Tüketimi yapılmalıdır. Çocukların sevmediği besinlerin aslında daha çok bağışıklık güçlendirdiğini de unutmamak gerek. O nedenle o besinleri farklı formlarda vermekte işe yarayabilir.

Çocukların hasta olduğu dönemlerde de okula gönderilmemesi gerektiğini belirten Dr. İrem Bulut, okulun ilk yıllarının hastalık açısından daha riskli olduğunu da hatırlattı. Ayrıca çocukların el yıkama alışkanlığının artması gerektiğinin de altını çizdi.

Etiketler Sağlık
Yorumlar
Kalan Karakter 800