Çocuklarda saldırgan davranışların sebebi belli oldu! Sakın bunu yapmayın…

Son yıllarda artan çocuklardaki saldırgan davranışların nedeni belli oldu. Özellikle yüksek başarı beklenen çocuklarda belirli dönemlerde yaşanan saldırganların bakın sebebi ne?

Güncelleme:

Çocukların belirli yaşlarda gösterdiği saldırgan tutumun nedeni onlardan beklenen yüksek başarı mı? Özellikle zayıf derslerin olması, anne ve babanın hayal kırıklıkları ile başlayan süreçte çocukların da saldırgan bir davranış sergilediği görülüyor. Peki, çocuklarda saldırgan davranışların ve agresifliğin çözümü ne?

Çocuklarda saldırgan davranışların sebebi belli oldu! Sakın bunu yapmayın… resim: 0

Özellikle çocukların başkaları ile kıyaslanması, onların ilerleyen dönemlerde daha saldırgan bir davranış haline bürünmesine neden oluyor. Yüksek başarı beklentisi içerisinde büyütülen çocuklar, bunu karşılayamayınca üzerine ciddi bir baskı alıyor. Bunun sonucunda da çocuklar daha saldırgan ve agresif bir tavır sergilemeye başlıyor.

Çocuklardaki agresif davranışların önüne nasıl geçilir?

Hiçbir çocuk doğuştan kişilik bozukluğu göstermez. Agresif ve sert davranışlar yapmaz. Bu onların nasıl eğitim aldıkları ile ilgili bir durumdur. Saf ve masum bir şekilde dünyaya gelen çocuklar, özellikle ebeveynleri tarafından yetiştirilmesi ile bir düzene girmeye çalışır. Bu dönemde beklentileri karşılayamazlarsa eğer bunun dışa dönümü de gerginlik ve agresiflik olur. Bu nedenle çocuklar ile empati yaparak iletişim kurmak en doğru yoldur.

Ayrıca ebeveynlerin çocuklarını gözlemlemeleri ve onun ruh halini anlamaya çalışmaları gerekir. Bu noktada başa çıkılamayacak bir durum varsa eğer o zaman uzmanlardan destek almakta alternatifler arasında yer alır.

Etiketler Çocuk
Yorumlar
Kalan Karakter 800