Canan Karatay’ın dilinden düşürmediği ve ünü önce Almanya’da yayılan o mucize ne?

Prof. Dr. Canan Karatay’ın dilinden düşürmediği ve önce Almanya’da ardından yavaş yavaş ülkemizde yaygın kullanılmaya başlanan o mucize ne? İşte cevabı…

Güncelleme:

Kaynak tuzları artık hem yurtiçi hem de yurtdışında kapış kapış satılmaya başlandı. Canan Karatay’ın dahi dilinden düşürmediği bu tuzlar, fayda ve lezzetinden dolayı alıcısını adeta kendisi buluyor. Hele ki faydasını gören ve yaşayan kişiler artık başka tuz kullanmıyor.

Ülkemizde doğal yollarda çıkartılan kaynak tuzlar, oldukça kıymetli ve bir o kadarda faydalı. Yurtiçinde ve yurtdışında yoğun ilgi gören ve alıcısını adeta kendisi bulan bu tuzların faydası ve lezzeti de bir başka. Üstelik kapış kapış satılması da cabası.

Kaynak tuzların faydası saymakla bitmiyor

Tunceli’nin Pülümür ilçesinde çıkartılan kaynak tuzlar adeta kapış kapış satılıyor. Üstelik tam bir şifa kaynağı. 1 yılda ortalama 1 ton kaynak tuzun çıkartıldığı bu bölge siparişlere yetişmekte zorlanıyor. Tuzları vatandaşların alarak evlere astıklarını söyleyen kişiler, özellikle televizyonlardaki ve telefonlardaki radyasyonları aldığını, emdiğini söylüyorlar.

Canan Karatay’ın dilinden düşürmediği ve ünü önce Almanya’da yayılan o mucize ne? resim: 0

Bunun yanında nefes darlığı çeken kişiler için de birebir. Nefes darlığına da iyi geldiği biliniyor. İlçenin de aynı zamanda gelir kaynağı olan bu tuz yetiştiriciliği ile birlikte yılda bin ton kadar tuz saf ve doğal haliyle vatandaşlar ile buluşturuluyor.

Yorumlar
Kalan Karakter 800