Bu meslek gruplarında çalışıyorsanız dikkat! Demans hastalığı sizi de bulabilir!

Araştırmalara göre belirli iş kollarında çalışanlar için demans hastalığına yakalanma riskinin yüksek olduğunu söyledi. Özellikle 4 meslek grubu bu konuda dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

Güncelleme:

Araştırmayı yayınlayan The Lancet dergisi fiziksel olarak insanların daha yoğun bir tempoda çalıştıkları işlerde demans olma ihtimallerinin daha fazla olduğunu söyledi. Üstelik çalışmada tırmanma, kaldırma, dengeleme, yürüme, eğilme, taşıma gibi işlemleri yapan kişilerin demans olma ihtimalleri artıyor. Araştırmayı yapan yer ise Norveç Ulusal Yaşlanma ve Sağlık Merkezi ile Butler Columbia Yaşlanma Merkezi.

7 bin kişi incelendi

Araştırma boyunca toplamda 7 bin kişi incelendi. 33-65 yaş aralığında yer alan bu kişilerin verileri özel olarak analiz edildi. Katılımcı adaylardan tam 902 kişiye ileriki yaşlarda demans olabileceği ifade edildi ve buna yönelik teşhis konuldu. 2.407 kişi ise hafif bilişsel bozukluk teşhisi konuldu. Fiziksel olarak zorlu mesleklerde çalışan kişilerin ise %15 oranında daha fazla demans hastalığına yakalandığı ortaya çıktı.

Bu meslek gruplarında çalışıyorsanız dikkat! Demans hastalığı sizi de bulabilir! resim: 0

Demans hastalığına yakalanan kişilerin ortak özellikleri:

·        Uzun süre ayakta durma

·        Sıkı çalışma

·        Zorlu çalışma saatleri

·        Stres

·        Yüksek tükenmişlik sendromu

·        Uygunsuz çalışma günleri

Özellikle ofis meslekleri başta olmak üzere bu anlamda stresli işler demans hastalığına adeta davetiye çıkartıyor. Sizler de işyerinizdeki şartları gözden geçirerek demans hastalığına kadar şimdiden tedbir almalısınız.

Etiketler Sağlık demans
Yorumlar
Kalan Karakter 800