Borcum var ailem bilmiyor diyenler ne yapmalı?

Açık ve dürüst iletişim ilişkilerinizin her yönü için önemlidir. Ancak özellikle para hakkında konuşurken çok önemlidir. Ailenizden, eşinizden gizlediğiniz borçlarınız varsa işte çözümü!

FİNANSAL SADAKATSİZLİK NEDİR? 

Eşinizden parasal sırlarınızı saklamaya finansal sadakatsizlik denir ve uzmanlara göre, evlilikte eşinizi aldatmak kadar zarar verebilir. Parayla ilgili yalanlar er ya da geç gün ışığına çıkar. Genellikle para, güven kaybı, her iki kişinin kredi notunun zarar görmesi ve hatta boşanmayla sonuçlanır ve finansal yansımaları yıllarca sürebilir.

Sağlıklı bir ilişki sürdürmek için finansal konularda şeffaf olmak önemlidir. Ancak bazıları, hayatlarındaki önemli kişilerden parasal sırlarını saklar. Harcama alışkanlıkları veya ne kadar borçları olduğu hakkında yalan söyleyebilirler. Düşük bir kredi notu, kumar alışkanlıkları, iflas veya herhangi bir olumsuz finansal bilgiyi gizleyebilirler. Finansal gizlilik ayrıca gelir, yatırımlar veya birikimle ilgili ayrıntıların paylaşılmasından kaçınmayı da kapsar. 

Herhangi bir para meselesini gizli tutmak bir ilişkiye zarar verebilir. Araştırmalar finansal durumunuz konusunda ketum olmanın ilişkilerinizi bozan en büyük etken olduğunu gösteriyor.

EŞİNİZİN SİZDEN PARA SIRLARI SAKLADIĞINI NASIL ANLARSINIZ?

Eşlerin birbirinden bir şeyler sakladığına dair birkaç belirti vardır. Örneğin, eşiniz ayrı banka hesapları tutmakta ısrar ediyorsa ve herhangi bir finansal ayrıntıyı paylaşmak istemiyorsa, bu bir tehlike işareti olabilir. Bankalardan gelen mailler, mesajlar eşinizin borç batağına düştüğünün ve ödemelere yetişemediğinin bir işareti olabilir. 

Harcama alışkanlıklarındaki değişiklikler, eşinizin finansal durumu hakkında açık olmadığı anlamına gelebilir. Çok sayıda yeni ürün alma, eşinizin harcama çılgınlığını karşılayabilmek için kredi çektiği veya başka hedefler için ayırdığınız parayı harcadığı anlamına gelebilir. Diğer taraftan harcama konusunda ani bir isteksizlik, eşinizin sakladığı finansal sıkıntılar olduğunu gösterebilir. Eşinizin sahip olduğu kötü para alışkanlıklarını görmezden gelmeyin çünkü bunlar daha ciddi sorunların olduğunun bir işareti olabilir.

1. PARA HAKKINDA KONUŞMAKTAN KAÇINMA

Eşinizin sık sık para konularını gündeme getirdiğinizde konuyu değiştirdiğini fark ederseniz, utandıkları veya bunaldıkları için kaçındıkları bir para sorunu olabilir.

2. İMKANLARININ ÖTESİNDE YAŞAMAK

Eşiniz her zaman en son trendleri benimseyen biri gibi görünüyor, ancak bu yaşam tarzını finanse edecek geliri yok mu? Eğer öyleyse bu durum kontrolden çıkabilir. Dikkatli olun. 

3. RUH HALİNDE BİR DEĞİŞİKLİK

Geceleri sizi ayakta tutan para sorunları hakkında söyledikleri doğrudur ve borç konusu, birinin zihinsel sağlığı üzerinde büyük bir etkiye sahip olabilir.

Eşiniz uyumakta güçlük çekiyorsa ve genel olarak halsiz görünüyorsa, bu maddi sıkıntılar nedeniyle zihinsel sağlıklarıyla mücadele ettiğinin bir işareti olabilir.

4. ÖNÜNÜZDEKİ E-POSTA AÇMAMA 

Eşiniz e-postalarını özel olarak açmak istiyorsa veya bir tarafta açılmamış bir yığın fatura bırakırsa, bu sorunu önlemek veya kasıtlı olarak sizden gizlemeye çalışıyordur.

5. ÇOK SAYIDA KREDİ KARTI

Birden fazla kredi kartına sahip olmak genellikle mali durumunun iyi olmadığının bir işaretidir.

6. BİRİKİM VEYA YATIRIM EKSİKLİĞİ

Eşinizin sabit bir işi olmasına rağmen hiç birikimi yoksa, bu sadece etkili bir şekilde bütçe yapamamakla kalmayıp, acil durum fonuna erişimleri olmadığı için borca ​​girme riskinin daha yüksek olduğunu gösterir. 

FİNANSAL GİZLİLİĞİN EVLİLİĞİNİZİ MAHVETMESİNE İZİN VERMEYİN

Finansal sırları saklamak bir ilişkiyi sabote edebilir ve boşanmaya yol açabilir. Bu nedenle çiftlerin mali durumları hakkında açıkça konuşmaları önemlidir.

Borç hakkında konuşmak için oturmadan önce, söyleyeceğiniz şeyin pratiğini yapın. Bu, kontrolün sizde olduğunu hissetmenize yardımcı olacak ve yanıtlamanız gereken tüm sorulara sizi hazırlayacaktır.

Hayatta en çok ne istediğinize karar vermek için değerlerinizi tartışmalısınız. Ardından, değerlerinizle uyumlu olup olmadığını görmek için harcamalarınızı her ay gözden geçirebilirsiniz. Biriniz veya ikinizin, bir çift olarak sizin için gerçekten önemli olmayan şeylere para harcadığını görebilirsiniz. Değerlerinizi ve paranızın nereye gittiğini anladıktan sonra, paranızın sizin için önemli olan şeylere gitmesi için hedefler belirleyebilirsiniz. Neyi başarmak istediğiniz, zamanlama konusunda net olun. 

Finansal durumunuzu düzenli olarak birlikte gözden geçirmeniz mali gizliliğin önlenmesine yardımcı olacaktır. Durumu kontrol altına almak için tam olarak hangi adımlara ihtiyacınız olduğunu görebilmeniz için planınızı yazın. 

Eşinizin para konusunda yalan söylediğini düşünüyorsanız, şüphelerinizi göz ardı etmeyin. Endişelerinizi eşinizle çözmeniz gerekiyor. Gerekirse, bu konuşmayı kolaylaştırmak için bir danışmana başvurun.

GİZLİ BANKA HESABI

Bir araştırmaya göre, finansal durumları hakkında yalan söyleyenlerin yüzde 35'i, ayrı bir banka hesapları olduğu gerçeğini gizlemiştir.

Faturalarınızı bölüp ortak bir banka hesabından ortak harcamalar için ödeme yapsanız bile, kendi hesabınızın olması mantıklı olabilir. Ancak kişisel hesaplarınız hakkında dürüst olmanız gerekir. Gelirinizin bir kısmını eşinizin haberdar olmadığı ikinci bir hesapta saklamak ilişkinizi bozabilir. Eşinizin bir hesabı gizlediğinden endişeleniyorsanız, oturun ve varsa kendi kişisel hesabınız ve kendi harcamalarınız hakkında bazı ayrıntılar verin. 

KREDİ KARTI BORCU

Tüm borçlar eşit değildir ve kredi kartlarınızda büyük bir borç taşımanız finansal risk oluşturabilir.

Mali hedefleriniz ne olursa olsun, kredi kartı borcunuzu yönetmek finansal başarı için çok önemlidir. Aylık bütçenizin bir parçası olarak borç geri ödemesini yaparak borç seviyeleriniz hakkında eşinizi açık bir diyaloğu teşvik edin. Anaparayı ödemek için yeterince büyük ödemeler yapmakta zorlanıyorsanız, yol göstermesi için bankanızla görüşün.

DÜŞÜK KREDİ NOTU

Birlikte finansal bir gelecek planlarken, gerçekçi planlar yapmak için kredi notunuzu önceden bilmek çok önemlidir. Puanınız ipotek veya kredi alma yeteneğinizi etkileyebilir, kredi faiz oranlarınızı etkileyebilir ve hatta ev kiralayıp kiralayamayacağınızı belirleyebilir.

Ne yazık ki, düşük kredi notu hakkında yalan söylemek en yaygın finansal sırlardan biridir. Kredi hassas bir konu olabilir, ancak birlikte kredi başvurusunda bulunduğunuz anda puanınızla ilgili bu yalan ortaya çıkacaktır. Eşinize kredi geçmişinizi anlatarak kredi notunuz hakkında bilgi verin.

PAHALI HOBİLER, HARCAMA ALIŞKANLIKLAR VEYA BAĞIMLILIKLAR

En yeni video oyunlarını oynama tutkusu, mükemmel kitaplığı oluşturma arayışı… Çoğu insanın bütçesinin önemli bir bölümünü kaplayan en az bir hobisi vardır. Eşinizin hobileri ve ilgi alanları için ortalamanın üzerinde harcama yapıp yapmadığını belirlemek zor olabilir.

Daha da önemlisi, dürtüsel satın alma davranışı veya “alışveriş bağımlılığı” ilk bakışta anlaşılmayabilir, ancak bu durumla mücadele edilmezse kişinin borcunun artmasına ve aşırı durumlarda iflasa yol açabilir.

Birlikte bir bütçe oluşturarak, sizin ve eşinizin makul eğlence harcamalarınızı keşfedin. Bazı harcama kuralları veya sınırları üzerinde anlaşın. Örneğin, birbirinize rapor etmenize veya danışmanıza gerek kalmadan harcayabileceğiniz bir eşik tutarı üzerinde anlaşabilirsiniz. Eşinizin harcamalarının daha ciddi olabileceğinden veya bağımlılık belirtisi olabileceğinden endişe ediyorsanız, tavsiye için profesyonel yardım alabilirsiniz. 

Sizden Gelenler: Kardeşler Arası BorçSizden Gelenler: Kardeşler Arası Borç'Borç alırken veya borç verirken nelere dikkat etmeliyim?' sizden gelen soruları Posta Gazetesi sayfamda cevapladım.

 

 

Yorumlar
Kalan Karakter 800