Bitki çaylarında sizi bekleyen sinsi tehlike! Eğer dikkat edilmezse…

Bitki çayı çoğu zaman faydaları ile ön plana çıkan bir çaydır. Ancak bazı zamanlarda dikkat edilmezse organları zehirleyebilir. İşte o korkunç detay…

Güncelleme:

Hastalıkların doğal yoldan iyileştirilmesi denildiğinde akla ilk gelen şeylerden bir tanesi de bitki çaylarıdır. Özellikle soğuk kış günlerinde yakalanan gribal enfeksiyonlarda bitkisel çaylar adeta birer vazgeçilmez olarak dikkat çekiyor. İşte bu noktada bilinmesi gereken önemli hususlar da var. Çünkü en ufak bir problemde organ zehirlenmesine kadar pek çok kötü senaryo sizleri bekliyor.

Uzman Türkan Özer’in de dediği gibi bazı bitki çayları ilaçlar ile etkileşime geçebiliyor. Bu durumda onların yan etkilerinin artmasına neden olabiliyor. Mesela Zerdeçal önemli ölçüde bağışıklığı güçlendiriyor. Ancak safra kesesinde taş olanların 1 kaşıktan fazla zerdeçal tüketmemesi gerekiyor. Kan sulandırıcı zencefili ise fazla tüketmek sağlıklı olmayabiliyor.

Bitki çaylarına dikkat

Yeşil çayın birçok faydasına dikkat çeken uzmanlar özellikle kadınların diyet esnasında yeşil çayı sık bir şekilde kullandıklarına dikkat çekiyorlar. Ancak bünyesinde K vitamini bulunan yeşil çayda kanın koyulaşması gibi olumsuz durumlar sıklıkla görülebiliyor. Bu durumda oldukça tehlikeli. Çünkü kanın koyulaşması dolaşımın sağlıklı olmamasını sağlayabiliyor.

Bitki çaylarında sizi bekleyen sinsi tehlike! Eğer dikkat edilmezse… resim: 0

Kekik çayı ve ada çayı ise özellikle tansiyon ilacı kullananlar için tavsiye edilmiyor. Tansiyon düşürücü olan bu çaylar tansiyonun aşırı düşmesine neden olabiliyor. Bunun gibi detaylara dikkat ederek bitkisel çay tüketmek gerekir.

Etiketler Sağlık çay
Yorumlar
Kalan Karakter 800