Bilim insanları 100 yaşından fazla yaşayan insanları inceledi ve sonunda…

100 yaşından daha fazla yaşamanın sırrı nihayet bulundu. Buna göre bilim insanları tarafından incelenen kişilerin özellikle haberimizde yer alan yiyecekleri düzenli olarak tükettikleri görülüyor.

Güncelleme:

100 yaşından daha fazla yaşamanın sırrı nihayet bulundu. Buna göre bilim insanları tarafından incelenen kişilerin özellikle haberimizde yer alan yiyecekleri düzenli olarak tükettikleri görülüyor. Günlük olarak alınması gereken bazı besin maddelerinin ön plana çıktığı bu durumlarda ise genel olarak insanların bazı ritüellerinin olduğu görülüyor. İşte detaylar…

Yemeklerde en önemli öğün tahmin edebileceğiniz üzere kahvaltı. Kahvaltı tam bir şekilde yapıldığında hem güne iyi başlamak hem de doğru başlamak mümkün. Özellikle burada kalsiyum ve lif alımının doğru şekilde yapılması ile birlikte insanların ömrünün uzadığı bir gerçek. Aynı şekilde kahvaltı ile birlikte ideal bir kiloya ulaşmak ve bunu korumakta mümkün.

100 yaşından daha uzun yaşamanın sırrı ne?

Araştırmacı Buettner “100 yaşındaki insanların yediklerini incelemek için 20 yılımı harcadım ve bu dünyanın en sağlıklı kahvaltısı" başlıklı yazısında Kosta Rika mutfağını işaret etti. Siyah fasulye, pirinç, soğan, kırmızı biber, mısır gibi besinlerle birlikte tüketilen mısır tortillasının sağlık açısından çok faydası olduğunu” ifade etti.

Bunun yanında tortilla, siyah fasulye, Potasyum, B vitamini, yeterince pirinç ile birlikte yapılan öğünlere dikkat çekti. Ancak bizim ülkemizde bu durum biraz daha farklı olabilir. özellikle yoğurt ile beslenen kişilerin ve günün her anında düzenli olarak yoğurt tüketen kişilerin daha uzun yaşadıkları da bilinen bir gerçek olarak karşımıza çıkıyor.

Etiketler bilim Sağlık Yaşam
Yorumlar
Kalan Karakter 800