Bedenimizle ilgili doğru bildiğimiz yanlışlar

Vücudumuz hakkında okulda öğrendiğimiz veya yetişkinlerden duyduğumuz pek çok gerçek var. Ancak birçoğu gerçeklerden uzak.

Para Durumu Para Durumu info@paradurumu.tv
1 6 Efsane 1: Vitamin hapları bizi sağlıklı tutar.
Efsane 1: Vitamin hapları bizi sağlıklı tutar.

Sadece bir tablet ile sağlığımızı iyileştirebiliriz! Aslında durum bu değil. Vitaminler sadece vücudumuzdaki süreçleri düzenler ve aşırı miktarda vitaminler yarardan çok zarar verebileceğinden, bunları bir doktora danışarak almaya özen göstermeliyiz.

2 6 Efsane 2: Oksijensiz kan mavidir.
Efsane 2: Oksijensiz kan mavidir.

Damarlardan kalbe pompalanan oksijensiz kan kesinlikle mavi değildir. Koyu kırmızı bir renktir. Okul ders kitaplarında oksijenli kanla kontrastı vurgulamak için mavi renklidir. Cildinizde görebildiğiniz damarlar mavi görünür, bunun nedeni ışık kırılmasıdır.

3 6 Efsane 3: Esmer şeker beyaz şekerden daha sağlıklıdır.
Efsane 3: Esmer şeker beyaz şekerden daha sağlıklıdır.

Aslında beyaz ve kahverengi şeker aynı şeydir. Ürüne koyu bir renk veren pekmez kullanımı açısından farklılık gösterirler. Esmer şeker genellikle yanlışlıkla daha sağlıklı kabul edilir çünkü içerdiği daha fazla su miktarı nedeniyle beyaz şeker kadar tatlı değildir.

4 6 Efsane 4: Şeker çocukları hiperaktif yapar.
Efsane 4: Şeker çocukları hiperaktif yapar.

Şeker çocukları hiperaktif yapmaz. Bu bir efsaneden başka bir şey değildir. Şeker kalori demektir ve kalori enerji demektir. Yani bazı çocuklar çok tatlı şeyler yediğinde, enerji onlardan dışarı akar. Ama en önemlisi, şekerin dişlere zararlı olduğunu unutmayın.

5 6 Efsane 5: Her gece sekiz saat uyumalısınız.
Efsane 5: Her gece sekiz saat uyumalısınız.

Bilim adamları, uyku dönemlerinin her insan için farklı olduğuna inanıyor. Genlerinize ve diğer birçok faktöre bağlıdır. Neye ihtiyacı olduğunu anlamak için vücudunuzu dinlemeye çalışın

6 6 Efsane 6: Tıraş olmak saçınızı kalınlaştırır.
Efsane 6: Tıraş olmak saçınızı kalınlaştırır.

Yaşla birlikte saçlar kalınlaşır ve koyulaşır, ancak bunun tıraşla hiçbir ilgisi yoktur. Tıraş olduktan sonra tüylerin uçları donuklaşır ve bu da sert kıl etkisi verir.

Yorumlar
Kalan Karakter 800
Fethi Denizmen
Bu tip toplumda yerleşmiş normların doğruluğu ile bilgi vermeye devam etmeniz faydalı olacaktır