Anne sütünün sadece sağlığa mı yararlı olduğunu düşünüyorsunuz?

Sayısız faydası olan ve adeta beyaz altın olarak nitelendirilen anne sütünün pek çok faydası bulunuyor. Ancak bu faydasını daha önce duymadınız.

Güncelleme:

İçerisindeki yağ, protein ve mineraller ile birlikte anne sütünün sayısız faydası bulunuyor. Bebeklerin enfeksiyonlara karşı mücadele etmesini, onların daha sağlıklı bir şekilde büyümesini sağlayan anne sütünün bir faydası daha keşfedildi.

Çocukların sağlıklı bir şekilde büyümesini sağlayan, sindirilmesi kolay, beyin gelişimini devam ettiren, DHA (dokosaheksaenoik asit) içeren anne sütünün sayısız faydasından bir tanesi de çocuğun ağız sağlığı ile ilgili. Anne sütü emen bebeğin çene kasları da kuvvetleniyor. Ağız sağlığı artıyor.

Anne sütünün ağız sağlığına etkisi

Emzirme ve ağız sağlığı arasındaki ilişki çok bilinmemesine rağmen oldukça fazla. Bu anlamda açıklama yapan Medicana Kadıköy Hastanesi'nden diş hekimi Dt. Can Gökkurt “anne sütünün özellikle ilk 6 ay bebeğin ana besin kaynağı olması gerekir” dedi. Bunun yanında bebeğin diş ve ağız sağlığına da dikkat çeken Gökkurt, ağız sağlığının genel yaşam kalitesinin artırılması için büyük önemi olduğunu söyledi.

Özellikle anne sütü emen bebeğin ağız yapısının doğru bir şekilde oturduğunu da söyleyen Gökkurt, memeyi kavrayan çenenin doğru hareketler yaptığını ve doğru bir şekilde yerleştiğini de sözlerine ekledi.

Diş fırçalama kaç yaşında başlar?

Diş fırçalamakta dişlerin çıkması ile birlikte yapılması gereken önemli bir uygulamadır. Ağız sağlığı için son derece gereklidir. Özellikle uzun süreli bir şekilde biberon veya emzik kullanımı çocukların dişlerinde çürümelere yol açtığını bu nedenle diş fırçalamanın bebek yaşlarında başlaması gerektiğini de belirtti.

Yorumlar
Kalan Karakter 800