Aç karnına kahve içme alışkanlığı olanlar dikkat!

Sabah uyanır uyanmaz kahve içmeyi sevenlerden misiniz? Öyleyse bu haberi okumalısınız. Yapılan araştırmalara göre aç karnına kahve içmenin ciddi zararları var. Peki aç karnına kahve içmek neden tehlikeli?

Güncelleme:

Güne dinç ve enerjik başlamak isteyenler genellikle kahvaltıdan önce kahveyi tercih ediyor. Ancak aç karnına kahve içmek sağlığı olumsuz etkiliyor. İşte aç karnına kahve içmenin zararları…

Mide ekşimesi

Kahve, midenin pH'ını düşürecek olan mide asidi üretimini başlatır. Kahveyi sütlü tüketmek bu etkiyi biraz azaltabilir. Fakat, düşük bir pH, mide astarı için bir sorun teşkil etmese de, asitten kaynaklanan hasara karşı daha savunmasız olan yemek borunuzun astarı için bir sorun olabilir.

Uykusuzluğa neden olur

Araştırmaya göre, vücudunuzun kortizol üretimi, uyanıklığı artırmaya yardımcı olur. Kahvede bulunan kafein aynı zamanda kortizol seviyenizi de yükseltir. İçerisinde yüksek dozda kafein bulunan kahveyi vücudunuzun zaten kortizol üretiminin zirvesinde olduğu bir zamanda tüketirseniz, vücudunuza daha az kortizol üretmeyi öğretecektir. Bu da uyanıklık seviyesine varmak için daha fazla kafein almanız anlamına gelir.

Bağırsak sorununa neden olabilir

Araştırmalar, dengeli bir diyetle birlikte kahve içmenin kolonu uyarmaya ve bağırsak düzenliliğini artırmaya yardımcı olduğunu gösteriyor. Ancak karnınızda herhangi bir yiyecek olmadan kahveyi aç karnına içerseniz, bağırsaklarınız istemediğiniz kadar çok çalışabilir.

Kahve ne zaman içilmeli?

Uzmanlar sabah kahvesini uyandıktan en az 1 saat sonra içilmesini öneriyor. Hafif bir şeyler atıştırdıktan sonra içilen kahvenin vücuda olumlu etkisi olduğu da söyleniyor.

Sabah uyandığınızda kendinizi bitkin hissediyorsanız bol bol su tüketmelisiniz. Su da enerjini artıracaktır.

Etiketler kahve
Yorumlar
Kalan Karakter 800