21 Eylül Dünya alzheimer günü: Annenizi, babanızı, çocuklarınızı ve torunlarınızı unutmamak için…

Çağımızın en çok öne çıkan hastalarından bir tanesi olan Alzheimer, pek çok kişinin hayatına ileriki yaşlarda girmeye başladı. Bu hastalığa yakalanmak istemeyen insanlar ne yapmalı? Alzheimer nasıl bir hastalık? İşte tüm soruların cevapları…

Güncelleme:

Alzheimer, erken teşhisi zor bir hastalık olarak karşımıza çıkıyor. Kesin bir tedavisi olmadığı için de şuan engellenemiyor. Uzmanlara göre ise bu hastalıktan korunmak için bazı yöntemler var. İşte bu yöntemlerden bazıları…

Alzheimer’dan korunma yöntemleri

Alzheimer genelde yalnız kalan kişilerde ortaya çıkıyor. Yakınlarından uzak kalan kişilerin geçmişe olan yolculukları onları bu dünyadan alıkoyabiliyor. İşte bu nedenle yakınlarınızı sürekli olarak aramalı, sormalı ve onlarla iletişime geçmelisiniz. Kısaca dünyadan kopmamak gerekiyor.

21 Eylül Dünya alzheimer günü: Annenizi, babanızı, çocuklarınızı ve torunlarınızı unutmamak için… resim: 0

Mutlu olmasanız dahi muhakkak gülmeye çalışmalısınız. Fizyolojik boyutu dahi bulunan bu durum Alzheimer oluşmasını engelleyen bir durum. Aynı zamanda stresten sizleri uzak tutması da muhakkak ki karşınıza çıkan en önemli konuların başında geliyor.

Kendinize bir hobi edinmekte Alzheimer görülme riskini azaltıyor. Bir köpek ile ilgilenmek veya bahçeyle ilgilenmek sizlere daha iyi gelecektir. Aynı zamanda bunun gibi günlük rutin bir şekilde spor yapmak, yüzmek gibi aktivitelerde bulunmakta gerekiyor.

21 Eylül Dünya alzheimer günü: Annenizi, babanızı, çocuklarınızı ve torunlarınızı unutmamak için… resim: 1

Alzheimer kimlerde görülür?

·        Bir kişinin ailesinde eğer ki Alzheimer varsa o zaman kişi 40 yaşından sonra sürekli olarak Kognoskopi yaptırmalı. Bu test ile birlikte her zaman Alzheimer olup olmadığını kontrol edebilir.

·        Gençlik yıllarında küçük veya büyük darbelere maruz kalan kişilerde Alzheimer daha sık görülmekte. Bu nedenle kişilerin gençlik yıllarındaki durumlarını sorgulamaları önem arz ediyor.

·        Sigara, alkol, tansiyon hastalarında Alzheimer daha sık görülüyor. Bu alışkanlıkları ve rahatsızlıkları olan kişilerin kendilerini devamlı kontrol etmeleri gerekiyor.

·        Obezite de Alzheimer oluşmasını sağlayan bir durum. Aşırı kilolu insanların da Alzheimer konusunda tedbirli olmaları gerekiyor.

Etiketler Sağlık
Yorumlar
Kalan Karakter 800