Takıya güvenerek düğün olmaz! Altın için yazı beklemeyin!

Özlem Denizmen, FOX Tv’de konuk olduğu Çağla Şikel’in programında kredi ve evlilikle ilgili soruları yanıtladı, para konusunda önemli tavsiyelerde bulundu. Evlenecek çiftlere “Takılara güvenip düğün için borçlanmayın” diyen Denizmen, altın almak isteyenlere de “Yazı beklemeyin” uyarısı yaptı.

Güncelleme:

Özlem Denizmen, ‘Çağla ile Yeni Bir Gün’ programına katıldı. İzleyicilerden gelen soruları da yanıtlayan Özlem Denizmen, düğün bütçesi ve eşler arasındaki para ilişkileriyle ilgili önemli bilgilendirmeler yaptı.

Karı koca para için kavga etmemeli

Özlem Denizmen eşler arasındaki para konularının samimiyetle konuşulması gerektiğine dikkat çekerek, “Tüketici kredilerinde zorlanma içindeyseniz gidip konuşmalısınız. Tek yapmanız gereken şey karı koca birbirinizle bu konuda kavga etmeyin. Tartışın konuşun ancak uzatmayın. Çocuklarınızı ve ailenizi düşünerek hareket edin. Böyle durumlarda karı-koca birbirinize kenetlenmelisiniz” değerlendirmesinde bulundu.

Herkesin para karakteri var

“Her birimizin para karakteri var. Kimi milyon lira borçla çok rahat uyuyor, kimi 50 bin borçla uyuyamıyor” sözlerini kullanan Denizmen, herkesin bir para karakteri olduğunu ve borç kapatmada en önemli şeyin psikoloji olduğunun altını çizdi.

Kredi sorununu bankayla konuşup çözebilirsiniz

Özlem Denizmen, programda  izleyicilerden gelen soruları da yanıtladı.

Soru: Eşim benden habersiz kredi kullanmış, şimdi ödeyemiyor ne yapmalıyız?

Cevap: Seneler içinde bir bankayla ilişki oluşturun. Sürekli bir bankadan diğer bankaya giderseniz hiçbir banka sizi tanımaz. Kendi bankanız sizin arkanızda durur. Orta karar bir borçsa bankaya gidip yapılandırma yapabilirsiniz. Bankayla konuşarak ödeme şeklinizi düzenleyebilirsiniz.  Krediyi kapatamamak diye bir şey yok, krediyi bankayla konuşarak yayabilirsiniz.

Altın düşünenler yazı beklemesin

Soru: Bu yaz dört arkadaşımın çocukları evleniyor. Hepsine altın takmam gerekiyor ne yapmalıyım?

Cevap: İlla altın takacağım diyorsanız bir yerlerden feragat edip 1 gram takabilirsiniz. Ancak en önemli şey samimiyet. Onların yanında olduğunuzu farklı şekillerde de gösterebilirsiniz.

Özlem Denizmen ayrıca, yazın olacak düğünlerde altın takmayı düşünen kişiler için şimdiden altın alması gerektiğini, fiyat artışları açısından altın alımının yaza bırakılmaması gerektiğinin de altını çizdi.

Düğün için borçlanmayın

Soru: 150 bin lira çekip düğün yapmayı takılarla borcu ödemeyi düşünüyorum Doğru mu?

Takılara güvenerek düğün için borçlanılmaz. Düğüne göre borç değil, bütçeye göre düğün yapılır.

Nişanlıyken para konusu konuşulmalı

Denizmen, en çok karşılaşılan sorunun iki nişanlının para konusunda yeteri kadar samimi konuşmaması ve birbirlerinden bir şeyler saklaması olduğuna değinerek “Düğün bir finansal şov değildir. Düğün yuva kurmaktır. Nişanlıyken para konusunda konuşulmalıdır” açıklamasında bulundu.

Nişanlıyken sorulması gereken sorular:

  • Ailende bakmakla yükümlü olduğun kişiler var mı?
  • Kredi notunu öğrenebilir miyim?
  • Aile içinde küçüklükte para konusunda ne yaşandı? İflas oldu mu?

Özlem Denizmen, “Para deyince aklına gelen ne, anne babanın parayla ilişkisi nasıl, aile de iflas oldu mu?” gibi soruları sormanın, ileride yapılacak evlilik için çok önemli olduğunu kaydetti.  

Türkiye için hep birlikte! Özlem Denizmen yazdıTürkiye için hep birlikte! Özlem Denizmen yazdıÖzlem Denizmen, Posta gazetesindeki köşesinde deprem bölgesine yardım için Beşiktaş ile dostluk maçı yapan Atletico Madrid’in finansal okuryazarlığını yazdı.

 

Etiketler Özlem Denizmen
Yorumlar
Kalan Karakter 800