Ek gelir çözümü! Özlem Denizmen yazdı

Özlem Denizmen, Posta Gazetesi'ndeki köşesinde ek gelir ile ilgili çözüm önerilerinde bulunarak, “Maaşım yetmiyor. Borçlarımın altında eziliyorum, işin içinden çıkamıyorum” diyorsanız, gelin beraberce soruna değil çözüme odaklanalım. Ek gelir yaratalım." dedi.

Güncelleme:

Maaşlı, emekli, esnaf, öğrenci, ev kadını, fark etmez. “Keşke gelirim artsa” demekle olmaz, bunun nasıl olacağını planlayıp harekete geçmek gerek. 

Patronla konuşup ek sorumluluklar istemek, şirkete daha fazla değer yaratmak, para kazandırmak. Ek gelir yaratabilecek zaman planlaması. Evde çalışmayan varsa para kazanmaya başlaması. Dolapta öylece asılı duran kıyafetleri, evin bir köşesinde kalan eşyaları satmak gibi. Her birey para durumunu değiştirebilir, yeter ki kararlı olsun.

Nasıl? 

Becerileriniz dahilinde ek iş yapın. Yapmaktan keyif aldığınız şeyler para kazanmanızı sağlayabilir mi? Örneğin, örgü örebiliyorsanız model konusunda internet derya deniz. Bereler, oyuncaklar, battaniyeler. Neler neler.

Kime? 

Bu ürün/hizmet kime hitap ediyor? Yemek yapıp satacaksanız ağırlıklı olarak bekar çalışanlara ve öğrencilere ulaşmanız gerekli. Kıyafet toplayıp satacaksanız meşgul iş kadınlarına.

İlk Müşteri

Bunun için önce çevrenizden başlayın, bakalım kimlerin ilgisini çekecek? Daha sonra bu hizmeti satın almaya hazır kişilerin olduğu internet uygulamalarına üye olun.

Zaman Yaratma

“Zamanım yok, yapamam” demeyin. Ben yapan çok kişi biliyorum. Hafta sonu olabilir, akşamları olabilir. Tüm vaktinizi vermenize gerek yok. Birkaç günde, hatta belki birkaç saatte yapabilirsiniz.

Arkadaş

Etrafınızda kim varsa siz de ona dönüşürsünüz. Size heyecan ve enerji veren bir arkadaşınızı yanınıza alın. Kolları sıvayın, bugün başlayın.

İlk Adım

Üzerinize yapışan ataleti kaldırıp atın. Eşinize, ailenize destek olacaksınız. Çözümün parçası olacaksınız. Harika bir his.

Kurtulma Planı

Borç kapatmak için yapılacak en iyi şey ek gelir yaratmak. Hayatta her şey hepimiz için. Bu zor dönemin geçici olduğunu unutmadan, yapılan işten utanmadan çalışmak gerek. Bırakın egonuz darbe yesin, mühim olan sizsiniz.

Evde Çalış Para Kazan

● Ahşap boyama

● Çiçek tasarımı yapmak

● Çocuk bakmak

● Yemek yapmak

● Örgü örmek

● Ders vermek

● Gizli müşteri olmak

● Blog için yazı yazmak

● Köpek gezdirmek

● Sosyal medya yönetimi

● Mum yapmak

● Çeviri yapmak

● Asistanlık yapmak

● Davetiye katlamak ve yazmak

● Ev, otomobil, otopark kiralamak

● Bunlara ek olarak siz de etrafınızdaki fırsatları düşünün, onları değerlendirebilirsiniz. Hiçbir eksiğiniz yok.

Enstitü İstanbul İSMEK 

https://enstitu.ibb.istanbul/

4 Ana Dal, Mesleki eğitimler, Kişisel Gelişim, Güzel Sanatlar ve son olarak da El Sanatları ve Zanaat altında 22 Alana ayrılmış 850 Eğitim Programı var. 15 Uzmanlık Okulu 128 Eğitim Merkezinde yüz yüze ya da online eğitimler var.

"Eğitimin Ücretsiz, İşin Hazır" Projesi ile Sağlık Sektörüne Eğitimli İş Gücü"

Enstitü İstanbul İSMEK, Bölgesel İstihdam Ofisleri (BİO) ve özel hastaneler ile birlikte “Hasta Kabul Görevlisi Gelişim ve Uyum Eğitimi” gerçekleştiriyor. Kursu tamamlayanlarBölgesel İstihdam Ofisleri aracılığıyla sağlık sektörünün öncü kurumlarında işe yerleştiriliyor.

Ay sonu Vergi

2022 yılında;

  • Bir veya birden fazla işverenden elde ettiğin ve kesinti suretiyle vergilendirilmiş ücretlerinin toplamı 880.000 TL yi aşıyorsa ve/veya
  • Birden fazla işverenden ücret geliri elde ediyor,birden sonraki işverenden alınan ücretlerin  toplamı 2022 yılı için 70.000 TL, yi aşıyor ise de  yıllık beyanname vermeyi unutma!

Ramazan Geldi

Mübarek ayımızın tüm insanlığa huzur ve mutluluk getirmesini diliyorum. Abdullah Beyhan, Muhsin Kara,Murat Belet ve Mustafa Sevim’in seslendirdiği ilahinin sözlerinin bir kısmı;

Gelişiyle güldüren
Kalbe huzur dolduran
Kalpleri hislendiren
Ramazan geldi Ramazan

Gaflet ayı değil bu
Nefret ayı değil bu
Rahmet ayı demek bu
Ramazan geldi Ramazan

İcabet edin davete
Vesile olur rahmete
Erişirsin selamete
Ramazan geldi Ramazan

Borçları kapatıp temiz bir sayfa açmak ister misinizBorçları kapatıp temiz bir sayfa açmak ister misinizGelin finansal hayatınızda tertemiz bir sayfa açalım. Borçları kapatalım. Bir nefes alalım. “O kadar kolay olsa” demeyin. Siz yeter ki niyet edin, plan yapın ve başlayın. Her borç ödenir. Önce bir ne var ne yok bakalım.

 

Etiketler Özlem Denizmen
Yorumlar
Kalan Karakter 800