Xiaomi elektrikli otomobil satışlarına başlıyor!

Xiaomi, otomotiv endüstrisine rekabetçi bir giriş yaparak ilk elektrikli aracı olan Speed Ultra 7'yi (SU7) piyasaya sürdü. Araç, bu ay içinde teslim edilmeye başlayacak. İşte detaylar...

Güncelleme:

Çin'in beşinci büyük akıllı telefon üreticisi Xiaomi, ülke genelindeki 59 mağazasında 29 şehirde SU7 için sipariş almaya başladı. SU7'nin fiyatı 28 Mart'ta açıklanacak. Xiaomi'nin elektrikli otomobil piyasasına girişi, BYD ve Tesla gibi firmalar arasında fiyat savaşının yoğunlaştığı bir döneme denk geliyor.

Xiaomi'nin CEO'su Lei Jun, SU7'nin tanıtımında şirketin dünyanın en büyük beş otomobil üreticisinden biri olma hedefini belirtti. Xiaomi, önümüzdeki 10 yıl içinde araç sektörüne 10 milyar dolarlık yatırım yapmayı planlıyor.

Xiaomi'nin iddialı SU7 modeli, "süper elektrik motor" teknolojisiyle öne çıkıyor ve bazı Tesla ve Porsche elektrikli araçlardan daha hızlı hızlanma yeteneğine sahip. Xiaomi, ayrıca, otomobilin telefonlar ve diğer cihazlarla ortak işletim sistemini kullanacak olmasının mevcut müşterilerine cazip geleceğini umuyor.

Xiaomi elektrikli otomobil satışlarına başlıyor!  resim: 0

Yılda 200 bin araç üretilecek

SU7, devlete ait otomobil üreticisi BAIC Grubu'nun bir birimi tarafından Pekin'deki bir tesisinde yılda 200 bin araç üretebilecek şekilde üretilecek. Xiaomi, Çin'in elektrikli araç piyasasında yeni girişimcilere izin veren az sayıda şirketten biri olarak yetkilendirildi.

Bugünkü duyurunun ardından Xiaomi'nin hisseleri Hong Kong'da yüzde 10'dan fazla arttı. Xiaomi'nin otomobil sektörüne girişi, şirketin teknoloji alanındaki çeşitliliğini ve yenilikçi yaklaşımlarını daha da genişletecek gibi görünüyor.
 
 
 
 
 

Yorumlar
Kalan Karakter 800