Xiaomi elektrikli otomobil piyasasına giriyor! İş birliği için harekete geçti

Akıllı telefon üreticisi Xiaomi, geçen yıldan bu yana hızla elektrikli otomobil üretimi için çalışmalar yürütmekte. En son gelen raporlar, Çinli üreticinin elektrikli otomobil üretiminde işbirliği yapmak için birkaç büyük üreticiyle görüşmelerde bulunduğunu gösteriyor.

Güncelleme:

Akıllı telefonlarıyla tanınan Xiaomi, elektrikli araçlarını da üretme hedefinde. Ancak, araç üretmek için gerekli lisansı Çinli yetkililerden henüz alamamış durumda. Şirketin bu süreçte Brilliance Auto Group, Chery Automobile ve Beijing Automotive Group ile görüşmeler yürüttüğü belirtiliyor.

Çinli yetkililer, sektördeki büyümeyi kontrol altına almaya çalışıyorlar ve bu nedenle Çin'de üretim izni almak oldukça zorlaştı. Bu durum, Xiaomi gibi şirketlerin diğer markaların lisanslarını kullanmasına imkan tanıyor.

Görüşmeler, ortaklık modeli çerçevesinde yürütülüyor ve elektrikli araç üretimi konusundaki iş birliğine odaklanıyor. Xiaomi CEO'su Lei Jun, şirketin elektrikli araç hedeflerini gerçekleştirmek için yaklaşık 10 milyar dolar yatırım yapacağını ifade etti.

Xiaomi elektrikli otomobil piyasasına giriyor! İş birliği için harekete geçti resim: 0

Fiyatı yaklaşık 27 bin dolar olacak 

Şirket, ilk elektrikli otomobilini önümüzdeki yıl piyasaya sürmeyi planlıyor. Bu sedan modeli, MS11 adını taşıyacak ve tahmini olarak 101 kWh bataryadan güç alacak. Bu aracın, Modena kod adıyla bilinen modelin oldukça rekabetçi bir fiyata, yaklaşık 27 bin dolar seviyesinde satılması planlanıyor.

Konuyla ilgili kaynaklar, otomobil üreticileriyle herhangi bir ortaklığın henüz kesinleşmediğini belirtiyor. Xiaomi ayrıca Çinli yetkililerden gerekli onayları alabilmek için yıl sonuna kadar beklemeyi planlıyor.

Yorumlar
Kalan Karakter 800