Xiaomi, elektrikli otomobil pazarına giriyor! Fiyatı ne kadar olacak?

Xiaomi'nin ilk elektrikli otomobili için geri sayım başladı. Peki ne zaman tanıtılacak ve fiyatı ne kadar olacak? İşte detaylar...

Güncelleme:

Xiaomi, otomotiv sektörüne giriş yapmak için hızla ilerliyor. Son zamanlarda elektrikli otomobiliyle ilgili birçok sızıntı ortaya çıkarken, yeni bir rapor çıkış tarihini belirlemiş durumda. Çin medyasına göre, Xiaomi'nin ilk elektrikli otomobili olan MS11, 2023'ün sonlarına doğru resmi olarak tanıtılacak.

Xiaomi'nin elektrikli sedanı olan MS11 hakkında gelen yeni bilgilere göre, firma önce Ekim ayında tanıtım yapmayı planlıyor, ancak aynı zamanda Çin'deki 11.11 indirim etkinliği olan 11 Kasım tarihini de göz önünde bulunduruyor gibi görünüyor.

Raporlar ayrıca Xiaomi'nin bu elektrikli otomobil projesini "Modena" kod adı altında geliştirdiğini ve resmi olarak MS11 olarak adlandırılabileceğini gösteriyor. Pekin'deki fabrikada haftada 50 adet prototip üretildiği de belirtiliyor.

Xiaomi, elektrikli otomobil pazarına giriyor! Fiyatı ne kadar olacak?  resim: 0

Toplu işe alımlar olacak

Xiaomi, önümüzdeki aylarda Çin Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı'ndan seri üretim onayı almayı bekliyor. Mercedes ve Tesla'dan yeni işe alımlarla birlikte, seri üretimde 100'den fazla kişinin çalışması bekleniyor. Toplu işe alımların 2024'ten önce yapılması planlanıyor.

Ayrıca, Xiaomi'nin elektrikli sedanının ilk casus görüntüleri de ortaya çıktı. Bu otomobil, 101 kWh bataryasıyla tek bir şarjla 800 km'ye kadar sürüş menzili vaat ediyor. Diğer sızıntılara göre, LiDAR sensörleri ve multimedya sistemi için Qualcomm yonga setinden güç alacak.

Fiyatı ne kadar olacak? 

Deneme üretimi başladığında, Ekim veya 11 Kasım etkinliği heyecanla bekleniyor. İlk otomobilin 2024'ün ilk yarısında piyasaya sürülmesi planlanıyor ve fiyatının yaklaşık olarak 200 bin CNY (27 bin dolar) seviyesinde olması bekleniyor.

Yorumlar
Kalan Karakter 800