Volkswagen ve Vivo'dan iş birliği! Yeni şirket kurulacak

Volkswagen, otomobillerini daha akıllı hale getirmek için yazılım sorunlarıyla karşılaşıyor. Şirket, son olarak Vivo ile bir iş birliği başlattı. İki şirket, araçlar ve mobil cihazlar arasında entegrasyon sağlamak amacıyla birlikte çalışacaklar.

Güncelleme:

Otomotiv endüstrisi uzun süredir Google'ın Android ekosistemini kullanırken, Volkswagen gibi şirketler kendi multimedya arayüzlerini geliştirme yoluna gittiler. VW'nin yazılım birimi olan Cariad, Vivo ile yeni bir iş birliği kurduğunu duyurdu ve bu işbirliği sonucunda "Mobile & Mobility Fusion Joint Innovative Lab" (M2 Lab) adında bir laboratuvar kuruldu. Bu laboratuvar, otomobillerin ve mobil cihazların sorunsuz bir şekilde birbirine entegre edilmesi için çalışacak ve iki şirketin teknolojilerini bir araya getirecek.

Tek bir arayüzden kontrol edilebilecek

Cariad, bu yeni laboratuvar aracılığıyla Vivo ile yakın bir iş birliği içinde olacak ve kullanıcıların araçlarını ve telefonlarını tek bir arayüzden kontrol etmelerine olanak tanımak için çalışacak. İlk projelerden biri, kullanıcıların bilgi-eğlence ekranlarında mobil oyunlar oynamalarına olanak sağlayan "Gamebase" adlı bir uygulama olacak. Ayrıca "Touch&Go" adlı bir başka uygulama da aracın bazı fonksiyonlarını telefondan kontrol etmeyi mümkün kılacak.

İlerleyen dönemlerde, şirketler ulaşım için daha fazla çözüm geliştirmeyi hedefliyorlar. Özellikle Cariad, Volkswagen sahiplerinin bilgi-eğlence deneyimini geliştirmenin büyük önem taşıdığını vurguluyor. Örneğin, elektrikli Porsche Macan gibi bazı yeni modeller, yazılım sorunları nedeniyle gecikti ve bu da satışların düşmesine neden oldu. Bu iş birliği, şirketin bu sorunları çözmek ve kullanıcı deneyimini iyileştirmek için attığı bir adım olarak görülüyor. Vivo'nun iş birliği, bu konuda neler sunacağını yakın zamanda göstermeye devam edecek.

Etiketler Vivo Volkswagen
Yorumlar
Kalan Karakter 800