Volkswagen o ülkede içten yanmalı otomobillere veda ediyor! Sadece elektrikli satılacak

Volkswagen, 2024 yılından itibaren Norveç'te yalnızca elektrikli araçlar sunma planı yapıyor. Norveç'teki yüksek elektrikli araç satışları, içten yanmalı otomobillerin 2025'ten sonra yasaklanma olasılığını gündeme getiriyor.

Volkswagen, Norveç'te 2023 yılının sonundan itibaren içten yanmalı araç satışını sonlandırma kararı aldı. Şirket, bu tarihten itibaren sadece elektrikli modellerini ülkede satışa sunacak.

Bu karar, Norveç'in otomobil pazarını göz önüne aldığımızda şaşırtıcı değil. Ülkede elektrikli araç satışları %80'in üzerine çıkmış durumda ve trafikteki tüm araçların %20'sini elektrikli modeller oluşturuyor. Hibrit araçları da hesaba katarsak elektrikli araçların pazar payı %90'a ulaşıyor. Norveç hükümeti, diğer Avrupa ülkelerinden çok önce, 2025 yılında içten yanmalı otomobil satışlarını yasaklama planları yapıyor.

Volkswagen'in Norveç'te satılan modellerine baktığımızda, ID.4 modelinin Tesla Model Y'den sonra en çok satan ikinci model olduğunu görüyoruz. ID.3 ise satış sıralamasında sekizinci sırada bulunuyor.

Yüzde 25 KDV alınacak

Norveç'in elektrikli araç başarısının temelinde teşvikler bulunuyor. Elektrikli araçlar hızla benimsendiği için ülke artık bu teşvikleri kademeli olarak sona erdirmeye başlamış durumda. Yeni karara göre, 500 bin Norveç Kronu (45 bin dolar) ve üzeri fiyatlı araçlardan yüzde 25 KDV alınacak. Bu vergi miktarı, aracın fiyatına göre dinamik olarak belirleniyor.

Etiketler Volkswagen
Yorumlar
Kalan Karakter 800