Volkswagen, elektrikli araçlarına ChatGPT'yi ekleyecek

Dünyanın en büyük Tüketici Elektroniği Fuarı (CES)’na katılan Alman otomotiv devi Volkswagen, IDA sesli asistanıyla donatılmış tüm modellerine yapay zeka destekli bir sohbet robotu eklemeyi planlıyor.

Güncelleme:

CES 2024 etkinliği kapsamında yapılan açıklamaya göre, OpenAI tarafından geliştirilen üretken yapay zeka temelli sohbet botu ChatGPT, 2024'ün ikinci çeyreği itibariyle Volkswagen araçlarının bir parçası haline gelecek.

Yapay zeka sohbet robotu, Volkswagen'in elektrikli araç serisi ID.7, ID.4, ID.5 ve ID.3 yanı sıra yeni Tiguan, Passat ve Golf modellerini içeriyor. ChatGPT, araç içindeki kullanıcılara araçlarıyla daha önce hiç olmadığı kadar etkileşimli iletişim imkanı sağlayacak.

Avrupa'da ikinci çeyrekte kullanıma sunulacak

Volkswagen, Mercedes gibi, sürücülerin IDA sesli asistanı aracılığıyla bilgi-eğlence sistemini, navigasyonu ve klimayı kontrol etmelerine ek olarak ChatGPT'yi de entegre etti. Cerence'in Chat Pro ürünü ve OpenAI'nin geniş dil modeline dayalı yapay zeka tabanlı chatbot, ikinci çeyrekte Avrupa'da kullanıma sunulacak.

Volkswagen, elektrikli araçlarına ChatGPT'yi ekleyecek resim: 0

Volkswagen, ChatGPT'yi entegre etme planları yapan şimdiye kadar ki en büyük otomobil üreticisi olma özelliğini taşıyor. Ancak bu, otomotiv sektöründe bir ilk değil; Mercedes-Benz, geçen Haziran ayında MBUX bilgi-eğlence sistemine konuşabilen bir AI-bot eklemişti.

Volkswagen, ChatGPT'nin temel yeteneklerin ötesine geçeceğini belirterek, konuşmaları zenginleştirme, soruları netleştirme, sezgisel bir dille etkileşim kurma ve araca özel bilgileri alma gibi özellikler sunacağını ifade ediyor.
 
 
 
 

Etiketler ChatGPT Volkswagen
Yorumlar
Kalan Karakter 800