Volkswagen dev bir adım atmaya hazırlanıyor! Şirket tarihinde ilk kez…

Volkswagen şirket tarihinde ilk kez batarya bileşenleri üretmek için düğmeye bastı. Söz konusu batarya bileşenlerini ise üreteceği ülkeyi de seçmeyi ihmal etmedi. İşte detaylar…

Güncelleme:

Otomobil devi Volkswagen kızışan otomobil pazarındaki yerini sağlama almak istiyor. Bu noktada şirket tarihinde ilk defa batarya bileşenleri üretmek için kolları sıvadı. Yeni bir fabrika açarak orada üretim yapmayı planlayan şirket fabrikasını ise Polonya’da açmaya karar verdi. Peki, neden Polonya?

Teknoloji savaşı kızışırken bu durum otomobil üreticileri için de bir hedef olmaktan geri kalmıyor. Otomobil pazarındaki rekabetin de giderek kızışması ile birlikte Volkswagen’de iddiasını sürdürmek üzere rekabette yerini almaya hazırlanıyor.

PowerCo ve Umicore işbirliği

Volkswagen yan şirketi olan PowerCO ile birlikte Belçikalı şirket Umicore ortaklığında ilk batarya bileşenlerini üretecek. Polonya’da atılacak olan bu adım için ise Polonya hükümeti tam 350 milyon dolar yatırım yapma kararı aldı. Böylece şirketin fabrikayı neden Polonya’da kurmak istediği de anlaşılmış oldu.

Özellikle fabrikada elektrikli araçların bataryalarına yönelik en önemli malzemeler üretilecek. Bunlardan bir tanesi ve hatta en önemlisi de katot aktif malzeme olarak bilinen CAM üretilecek. Söz konusu fabrikanın 2025 yılında üretime başlaması planlanıyor. Ayrıca bu iş için ayrılan toplam bütçe 2.9 milyar dolar olurken 900 kişiye istihdam sağlanmasının planlandığı da gelen bilgiler arasında.

Etiketler Otomobil Volkswagen
Yorumlar
Kalan Karakter 800