Volkswagen bir modeline daha veda etti! Artık tek bir ülkede satılacak

Volkswagen, bir modeli daha üretimden kaldırdı. Peki, Volkswagen hangi modelini üretimden kaldırdı? Neden kaldırdı? İşte detaylar...

Geçtiğimiz yıllarda Passat ve Beetle modellerinin üretimini durdurarak gündeme gelen Volkswagen, yeni bir kararla yine dikkatleri üzerine çekti. Slovakyada’daki Bratislava fabrikasında üretilen Volkswagen Up modelinin artık üretimden kaldırıldığı duyuruldu. 

VW Up, üretim sorunlarıyla karşı karşıya kalan en son otomobil oldu. Bundan sonra yalnızca Birleşik Krallık’taki bayi stoklarından satın alınabilecek.

Volkswagen’ın en küçük modeli olan Up, son yıllarda üretimi durdurulan Volkswagen Golf, Passat ve Beetle’ın ardından geldi. Şirketin en ekonomik modeli olarak bilinen VW Up, sadece 12 yıllık bir geçmişe sahipti. Kısa bir üretim geçmişine sahip olmasına rağmen, diğer modellerle karşılaştırıldığında daha düşük bir üretim hacmine sahipti.

Volkswagen bir modeline daha veda etti! Artık tek bir ülkede satılacak resim: 0

En küçük otomobil yine Polo oldu

Up modeli, güçlü GTI versiyonundan çevre dostu e-UP’a kadar çeşitli güç aktarma organlarıyla üretilmişti. Yılın başında, Volkswagen, talebin arzı aştığını ve mevcut tüm siparişleri üreteceklerini belirterek Up GTI versiyonunu satıştan kaldırdı. Bu kararla birlikte VW Polo, şirketin en küçük otomobili unvanını geri kazandı.

Etiketler Volkswagen
Yorumlar
Kalan Karakter 800