Türkiye'nin en ucuz ve şık elektrikli otomobili satışa çıktı! İşte fiyatı...

Türkiye'nin en ucuz elektrikli otomobili Relieve-BAW01 satışa çıktı. Peki Relieve-BAW01 ne kadar? Relieve-BAW01 özellikleri neler?

Güncelleme:

Son yıllarda elektrikli otomobiller, otomobil piyasasını kökten değiştirdi. Bu akım, Tesla ile başlayıp Çin menşeli erişilebilir elektrikli otomobil markalarıyla devam ederek Türkiye'yi de etkisi altına aldı. TOGG projesinin ardından, Türkiye'nin dört bir yanından girişimciler bu pazarı keşfetmeye başladı.

Gaziantep merkezli Relive firması da bu girişimcilerden biri olarak öne çıkıyor. Firma, 2022 Ekim ayında ithalatına başladığı Relive-BAW01 elektrikli otomobili şimdi Türkiye'de satışa sunuyor. 

Türkiye'nin en ucuz ve şık elektrikli otomobili satışa çıktı! İşte fiyatı... resim: 0

Relieve-BAW01 lansman fiyatı ve özellikleri

Gaziantep merkezli bu firma, öncelikle elektrikli bisiklet ve motosiklet gibi araçlar üretiyordu, ancak son zamanlarda elektrikli otomobil sektörüne de adım attı. Relieve, Bilecik'in Osmaneli ilçesinde bulunan devasa bir 120.000 metrekarelik fabrikada Ekim 2022'de ilk BAW01 modelini üretti ve bu modeli ihraç etmeye başladı.

Türkiye'nin en uygun fiyatlı elektrikli otomobili olan Relieve BAW01, lansmana özel olarak 544.995₺ fiyat etiketiyle dikkat çekiyor. Bu elektrikli otomobil, ABS, EBD, EPS, HAC, BOS gibi fren öncelikli ve elektronik güvenlik sistemlerine sahip. Ayrıca, iki kişilik yapıya sahip olan bu model, Citroen Ami ve uygun fiyatlı Çinli markalarla aynı hedef kitleyi hedefliyor gibi görünse de, tasarım ve donanım açısından kullanıcılara daha gerçek bir otomobil deneyimi sunuyor.

Türkiye'nin en ucuz ve şık elektrikli otomobili satışa çıktı! İşte fiyatı... resim: 1

Uzaktan kumanda özelliği

Relieve BAW01, standart özelliklerin yanı sıra uzaktan kumanda, klima, elektrikli dikiz aynası ayarı gibi akıllı özelliklere de sahip. Bunlar arasında akıllı lastik basıncı izleme, ön ve arka park radarı, otomatik çarpışma kilidi açma gibi güvenlik odaklı özellikler de bulunuyor. Aracın menzili 170 km, maksimum hızı ise 100 km'dir. Relieve, bu menzilin yol koşullarına ve kullanıma bağlı olarak değişebileceğini belirtiyor.

BAW01, gri-beyaz, beyaz-siyah ve mavi-beyaz olmak üzere üç farklı renk seçeneği sunuyor. Bu ikili renk tasarımı ve kompakt gövde yapısı, aracı daha çekici ve şık hale getiriyor.

Yorumlar
Kalan Karakter 800