Toyota'dan karbonsuz gelecek adımı: Hilux prototipi özellikleri neler?

Toyota, karbon nötr toplum hedefine katkıda bulunmak amacıyla hidrojen yakıt hücreli Hilux prototipini tanıtarak önemli bir adım attı. Şirket, karbonsuz mobiliteye ulaşma stratejisinin bir parçası olarak farklı güç üniteleri çözümlerini geliştirmeye odaklanıyor.

Güncelleme:

Toyota, dünya genelinde farklı kullanıcıların ve bölgelerin ihtiyaçlarına uygun tam hibrit, plug-in hibrit, tam elektrikli ve hidrojen yakıt hücreli araçlar sunarak karbon emisyonlarını en aza indirmeyi hedefliyor. Hilux'ın yakıt hücreli prototipi de bu amaçla geliştirilen yenilikçi bir çözüm olarak öne çıkıyor.

Hidrojen yakıt hücreli Hilux, İngiltere Hükümeti'nin finansmanıyla desteklenen bir konsorsiyumun bir parçası olarak Toyota İngiltere tesisinde sergilendi. Bu prototip araç, Hilux'ın dayanıklılığı ve güvenilirliği ile uyumlu şekilde, yakıt hücresi teknolojisi ile sıfır emisyonlu güç ünitesini bir araya getirerek global bir Toyota ikonu olarak nitelendirilmeyi amaçlıyor.

Toyota'dan karbonsuz gelecek adımı: Hilux prototipi özellikleri neler?  resim: 0

Güç ünitesi, Toyota Mirai'nin ticari olarak başarılı şekilde kullanılan yakıt hücresine dayanıyor ve sürüş sırasında araçtan sadece saf su emisyonu sağlıyor. Hidrojen yakıtı, üç yüksek basınçlı yakıt tankında depolanır ve bu sayede prototip Hilux, bataryalı tam elektrikli sistemlere kıyasla daha fazla menzil sunarak 600 kilometrenin üzerinde bir menzil sağlıyor. Üretilen elektrik, hibrit bataryada depolanır ve arka yükleme alanında konumlandırılarak batarya kabin alanını etkilemiyor.

Proje 2022 yılında başlatıldı ve ilk araç beş hafta önce tamamlandı. Bu yılın sonuna kadar ilk 10 Hilux'ın üretilmesi planlanıyor. Bu prototip araçlar, kapsamlı güvenlik, dinamik performans, fonksiyonellik ve sağlamlık testinden geçerek bir üretim modelinin standartlarını karşılayacak şekilde değerlendirilecek.

Toyota'dan karbonsuz gelecek adımı: Hilux prototipi özellikleri neler?  resim: 1

Toyota'nın bu projede yer aldığı konsorsiyum, yakıt hücreli araçların ve hidrojen sistemlerinin farklı alanlarda kullanımı için araştırmalarını sürdürecek. Aynı zamanda, projenin önümüzdeki aylarda aracın kapsamlı testlerini gerçekleştirerek potansiyel bir üretim modeline ilişkin karar öncesinde önemli bilgiler sağlamayı planlayan küresel stratejik mühendislik ve çevre danışmanlığı şirketi Ricardo da projede kilit bir rol üstleniyor.

Etiketler Toyota
Yorumlar
Kalan Karakter 800