Toyota, yine 'dünyanın en çok araç satan üreticisi' oldu

Toyota Motor, 2023 yılında da en çok satan araç üreticisi unvanını korudu.

Güncelleme:

Toyota Motor, 2023 yılına ait araç satış ve üretim verilerini paylaşarak önemli bir başarı elde ettiğini duyurdu. Yapılan açıklamaya göre, Japon üretici firma, küresel düzeyde 11,23 milyon araç satışı gerçekleştirerek önceki yıla kıyasla yüzde 7,2'lik bir artış sağladı. Bu rakam, şirketin şimdiye kadar kaydettiği en yüksek araç satışı olarak kayıtlara geçti.

Elektrikli modellerin satışları 4 kat fazla arttı

Hibrit modellerin satışları yüzde 31,4 artarak 3,42 milyona ulaştı, elektrikli modellerin satışları ise 4 katından fazla bir artışla 104 bin 18'e çıktı. Bu etkileyici performansta, Toyota grubuna ait mini araç üreticisi Daihatsu ile kamyonet üreticisi Hino'nun satışları da dâhil edildi.

Firma yetkilileri, yaptıkları açıklamada, "En yüksek satışları elde etmek bizim ana hedefimiz değil; önceliğimiz güvenlik ve kalitedir." vurgusunu yaptılar. Bu açıklama, Toyota'nın sadece satış rakamlarına odaklanmadığını, aynı zamanda güvenlik ve kalite konularına verdiği önemi de gösteriyor.

Kyodo ajansının bildirdiğine göre, Toyota'nın ana rakibi Volkswagen AG'nin 2023 yılında 9,24 milyon araç satışı gerçekleştirdiği belirtildi. Bu sayede Toyota, küresel satışlardaki liderliğini dördüncü yıl üst üste sürdürerek Volkswagen'e karşı üstünlüğünü pekiştirdi.

Ayrıca, Toyota Motor'un 2023 yılında küresel araç üretimini yüzde 8,6 artırarak 11,52 milyona çıkardığı ifade edildi. Üretimdeki artışın, Kuzey Amerika, Avrupa ve Japonya içindeki artan taleplerin olumlu etkisiyle gerçekleştiği belirtildi.
 
 
 
 

Etiketler Toyota
Yorumlar
Kalan Karakter 800