Toyota yeni elektrikli aracı için 1,3 milyar dolar yatırım yapacak ​

Toyota, ABD pazarındaki varlığını güçlendirmek amacıyla ABD pazarı için özel olarak tasarlanmış tamamen yeni bir üç sıralı elektrikli SUV aracının montajını içeren elektrifikasyon projeleri için Kentucky'deki tesisine 1,3 milyar dolarlık yatırım yapacağını duyurdu.

Japonya merkezli otomobil üreticisi Toyota, ABD'deki fabrikasına yönelik yeni yatırımını duyurarak toplam yatırım miktarını 10 milyar dolara çıkardı. Şirketin açıklamasına göre, Kentucky'deki tesisine yapılacak 1,3 milyar dolarlık bu yeni yatırım, ABD pazarı için tamamen yeni bir üç sıralı elektrikli SUV aracının montajını da içerecek şekilde gelecek elektrifikasyon projelerini destekleyecek.

Açıklamada ayrıca, daha önce duyurulan Kentucky tesisindeki elektrikli araç montajını güçlendirmenin yanı sıra, tesise batarya montaj hattının da eklenmesinin planlandığı belirtildi. Toyota'nın 1986 yılından bu yana Kuzey Amerika operasyonlarının merkezi olan Kentucky'deki üretim tesisi, yaklaşık 9 bin 400 işçiye istihdam sağlayarak yılda 550 bin araç üretme kapasitesine sahip bulunuyor.

Etiketler Toyota
Yorumlar
Kalan Karakter 800