Toyota ve LG'den elektrikli otomobillerle ilgili önemli anlaşma! Yılda 250 binden fazla araç...

Toyota, elektrikli araç alanında adımlar atmaya devam ediyor ve son olarak LG ile önemli bir batarya anlaşması imzaladı. Bu anlaşmaya göre, LG, Toyota'nın bazı fabrikalarında batarya üretimine katkı sağlayacak.

Toyota Motor Corporation, elektrikli araçları için lityum-iyon bataryalar temin etmek üzere LG Energy Solution ile önemli bir anlaşma gerçekleştirdi. Anlaşma koşullarına göre LG, ABD'deki üretimini genişletmek amacıyla 3 milyar dolarlık yatırım yapacak.

Yılda 250 binden fazla elektrikli araca güç sağlanacak

LG'nin sağlayacağı bu ek kapasite, 2025 yılından itibaren Toyota'nın ABD'deki diğer otomotiv fabrikalarına pil hücreleri ve modüller tedarik etmesine olanak sağlayacak. Anlaşma uyarınca LG, yılda 250 binden fazla elektrikli araca güç sağlayacak 20 gigawatt-saatlik pil temin edecek.

LG'nin üreteceği bataryalar, Toyota'nın farklı tesislerinde paketler halinde birleştirilecek ve bu, şirketin 2030 yılına kadar dünya genelinde 3,5 milyon adet araç üretim hedefine ulaşmasına yardımcı olacak.

Toyota ve LG'den elektrikli otomobillerle ilgili önemli anlaşma! Yılda 250 binden fazla araç... resim: 0

2030'a kadar 30 farklı model

Bu anlaşma, elektrifikasyon planlarını hızlandırmak isteyen Toyota için büyük bir ortaklık anlamına gelmektedir. Japon üretici, 2030 yılına kadar 30 farklı elektrikli otomobil modeli sunmayı hedefliyor. LG için ise bu anlaşma, ABD'deki müşteri tabanını beş büyük otomobil üreticisini içerecek şekilde genişletmesine olanak tanımıştır.

Öte yandan, daha önce bildirdiğimiz gibi Toyota, menzil sorununu çözmek için özel bir batarya teknolojisi üzerinde çalışıyor. 1199 kilometre menzil sunabilen ve 10 dakikada tamamen şarj olabilen katı hal batarya, hem katı hal hem de sıvı bazlı pillerin üretim sürecini basitleştirecek.

Yorumlar
Kalan Karakter 800